Derby D’Italia – Låt oss tysta tjuvpacket för resten av året

March 22, 2012 09:00
( )

Io vi seguirò Nerazzurri, hela vägen till Turin och Juventus Stadium. Mina blåsvarta vänner, ta och hala fram era klädnypor och fäst den över era ohärdade näsborrar. Vi kommer gå raka vägen in i det svartvita skunknästet och vi kan alla föreställa oss den inhumana doften som sprids från deras gräsmatta.

[youtube id=”exg4e5ZYTic” width=”600″ height=”350″]
Video av Axel Fridell – Se längst ner på sidan!

Vi har alla en moralisk kompass inom oss, den som styr oss igenom vad som är rätt och fel. En vägledning i goda och onda handlingar och vart gränserna går. Kanske skulle man kunna benämna det som ett samvete. Eftersom Juventus som klubb och organisation är befriad från samtliga av de dygder som hyllas i Bibeln, Koranen och FN:s konvention om mänskliga rättigheter, så förefaller min moraliska kompass aningen missvisande. Det finns en del saker som man inte säger. Det finns en del saker som man inte säger till en annan människa. Sen finns det saker som man inte skulle säga till någon annan människan än en som går klädda i en vertikal version av en uniform från “O Brother, Where Art Thou?”

“Morto peppino, morto facchetti, anche moratti presto morirà, canteremo solo se Guido Rossi morirà!!” (Peppino är död, Facchetti är död. Moratti kommer också snart att dö och fortsätt sjung så kommer Guido Rossi också dö). Ord som skanderas från Juventus-supportarna som de kallar sig. Jag kommer aldrig förstå hur man kan hålla på Juventus och vara stolt över efter deras bravader i mitten av 00-talet. Det är som att heja på Commodus i Gladiator, Voldemort i Harry Potter eller sitta och hålla tummarna för att Cal ska få Rose i Titanic. För mig är det svårt att förstå hur Juventus resonemang fungerar då de inte visar någon typ av ånger för Calciopoli. Det hade kanske varit överkomligt och förlåtligt om de erkänt sina fel och gått vidare, men att sedan vänta tills Facchetti går bort innan man börjar peka finger på Inter och påstå deras inblandning i mutskandalerna. Därefter kommer avslag på avslag och rättvisa skipas slutligen. Ändå så verkar Andrea Agnelli var på tok för inskränkt och imbecill för att förstå att det han träffar mest i sitt frekventa pissande på Inter, är sina egna skor.

Antonio Conte, som har mer mage än de allra flera sumobrottare i världseliten, kritiserar domarna för att vara emot Juventus för att sedan få ett solklart mål av Sulley Muntari bortdömt. Juventus klagar på att domarna är emot dem, det har gått sex år sen Calciopoli och vi vet alla hur det slutade. Hur vågar man säga något sådant? Hur får man in en så gigantisk och kantig sten i ett så minimalt och fragilt glashus? Hur kommer man sedan på idén att försöka spela squash med stenen i glashuset? De senaste tjugo åren så har Juventus vuxit till att bli en bittrare rival än Milan. Jag kan säga med ganska stor säkerhet att på söndagskvällen så kommer hela Milanos befolkning att enas under ett lag, och det laget studsar under varje derby för att bevisa att vi inte är Rossonero. Det här är stunden då alla sluter upp mot en gemensam fiende. På söndag hejar hela Italien på Inter. Alla väntar på att se beviset på att bara för att du köper ett nytt lag under mercato:n inte löser problemen. Alla väntar på att få se att det inte lönar sig att köpa titlar av korrumperade domare. Jag ser hellre att Milan vinner 10 Scudetti innan Juventus får lägga sina smutsiga händer på en. Må vi en dag skicka tjuvarna tillbaka ner till Serie B där de hör hemma, må för alltid den Champions League-buckla i Agnellis troféskåp vara dammig och inkräktad av ålderdomliga spindlar och deras nät. Låt oss bevisa att Alessandro Matri inte är Diego Milito, att Arturo Vidal inte är Esteban Cambiasso, att Giorgio Chiellini inte är Marco Materazzi och att Stephan Lichtsteiner sannerligen inte är Javier Zanetti. Låt oss bevisa att vi inte fått titlarna av domstolarna och italienska fotbollsförbundet. Låt oss bevisa att vi tog titlarna för att vi var det starkaste laget!

Vore det inte för underbart? Det skulle rädda upp hela den här säsongen som inte varit något annat än en sned bakfylla efter vodka-shots i Herrängen och man vaknar dagen efter och luktar magsyra och Billys Pan-Pizza. Vore det inte för underbart? Att få vara det första laget någonsin som kliver in på Juventus Arena och stjäl 3 poäng av Jönssonligan. Alla motgångar och pinsamma förluster och den förnedringen vi fått utstå i år skulle varit som bortblåst. Förevigt så skulle vilken Juventino som helst kunna hacka på Inter för den historiskt ruttna säsongen 2011/12, men vi skulle ändå kunna säga att vi slog dem. Trots att vi varit så fantastiskt och vackert katastrofalt inkompetenta under den här säsongen så skulle vi få ta med oss njutningen av att ha snärtat dem på fingrarna ännu än gång.

Io non rubo il campionato. Vi kommer inte att stjäla titlar av er, mina älskade sinnesförvirrade små tvättbjörnar. Men det skulle vara så tillfredställande att få hålla er ifrån att sy fast den där lilla stjärnan på era Dragqueen-liknande bortaställ med chocklila färg som till och med en blind man kan se och bli magsjuk av.  Vi kommer inte stjäla titlar. Vi kommer inte vinna scudetton i år, men vi ska göra allt i vår makt för att se till att ni förblir det farmarlag ni är.

Slutligen, i all ödmjukhet, till Agnelli och Conte, hela vägen genom Juventus spelartrupp, till fansen och varje juventini på den här planeten.
Det är en storklubb som talar, sitt ner och var tyst!

Sidnot: Videon är gjord av Axel Fridell för SempreInter.com. Han har jobbat outtröttligt den här veckan med att få den så snygg som den är och bättre kommer det bli. Fortsätt håll utkik efter Axels videos här på SempreInter! 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter