Inters Primavera-elva mot Marseille kostade klubben 1€ miljon, nu värda 30€ miljoner

Inters Primavera-elva mot Marseille kostade klubben 1€ miljon, nu värda 30€ miljoner -->
<!--:sv-->Inters Primavera-elva mot Marseille kostade klubben 1€ miljon, nu värda 30€ miljoner <!--:-->
March 23, 2012 11:18
( )

Från Bessa till Duncan till Longo: unga pojkar, vilken explosion!

Ausilio: “Vissa är redo för det första laget”

Det finns en guldgruva i Appiano Gentile och även den euorpeiska fotbollen ser detta. Siktet från NextGen Series, Champions League för ungdomar, Inters killar som på söndag möter Ajax i finalen är på allas läppar. Cupen har ännu inte erövrats och att stå upp mot holländska jättarna kommer inte vara lätt, men ett resultat har uppnåts: marknadspriserna för spelarna är skyhöga.

Låt oss börja med elvan som ställdes mot Marseille:

Målvakten Di Gennaro, försvararna Pecorini, Spendlhofer, Kysela och M’Baye, mittfältarna Romanò, Duncan och Crisetig, och anfallarna Bessa, Longo och Livaja. För dessa spelare har klubben betalat ca 1€ miljon, och hälften spenderades i januari, endast för delägandet av Livaja(med Cecena). Men idag, även innan den stora segern mot Marseille är det totala värdet för spelarna 30€ miljoner, mer eller mindre. Om vi tar hela truppen så går vi upp mot 35€m.

Om Inter vill tjäna pengar, skulle vinsten bli sensationell. Di Gennaro, Pecorini, Romanó och Cristetig började i Inter redan som barn. I Allievi kom Longo, Bessa och Kysela, sedan M’Baye, Spendlhofer och nu senast MBaye, Spendlhofer och Duncan. Inter vill ta mästarna hem, i vaggan(sportsliga) och föra dom till full mognad.

“Vägarna kan inte vara lika för alla” sa sportdirektören Piero Ausilio. Han fortsatte “Från Primaveran finns det de som redan är redo till nästa sommar kliva upp till första laget, och några kommer att gå till Serie B, som till exempel Bardi och Caldirola gjorde förra året”

Navelsträngen klipps då av. Spelarna idag är värda guld, särskilt Bessa, brasilianaren med enorma tekniska egenskaper och Duncan, massiv ghananska mittfältaren. Sedan två anfallarna, den venetianska Longo och kroaten Livaja och vänsterbacken och senegalen M’Baye.

Hälften av Crisetigs rättigheter såldes till Parma för 1.5€ miljoner. Inter betalade för honom 20.000 euro.

Källa: Gazzetta dello Sport 

By Kujtim Spahija
Close

Subscribe

to our newsletter