Conte:”Född till att anfalla”

<!--:sv-->Conte:”Född till att anfalla”<!--:-->
March 24, 2012 22:26
( )

Antonio Conte har varnat sina spelare att räkna med en hård kamp i morgondagens Derby d’Italia drabbning. Trots att Inter den här säsongen har haft det tufft så anser Conte att Ranieris lag till varje pris inte bör underskattas.

“Vi måste hålla oss vakna eftersom Inter kommer spela sin livs match imorgon. Knappt sex månader sedan lyfte de italiensk cupen i Rom och kom på en andra plats i ligan. Ett och ett halvt år sedan firade de trippeln. De har en grupp av mästare och en viktig trupp. Helt ärligt  så förstår jag inte varför de är i den placeringen i ligan.”

Diskussionen flyttade sedan till förra tisdagen då man säkrade sin plats i finalen i den italienska cupen i maj:

“Vi har säkrat ett av våra mål, vi är i italienska cupfinalen. Att nå dit måste vara en känsla av stolthet och tillfredställelse. Milan värderade turneringen mycket högt och ville vidare för att spela i Rom, så grattis till mina spelare. Det är också trevligt att vi spelare mot Napoli, det visar att resultaten kommer för de som jobbat på bra.”
Conte har flera beslut att göra om hans startelva för mötet mot Nerazzurri. Stephan Lichsteiner avstängning har skapat ett tomrum till höger, medan Andrea Barzagli kan starta efter ha återhämtat sig tillbaka.

“Barzagli mår bra. Jag får ta en titt på honom under dagens träning och besluta om att låta honom spela direkt eller låta honom komma tillbaka gradvis. Mina beslut görs alltid med tanken att vinna. Jag måste se till att ta det bästa laget, det som ger mig den största garantin att vinna. Dessa val görs för lagets bästa.”

Efter fyra raka oavgjorda matcher i ligan, så vann man med hela 5-0 över Fiorentina förra helgen. Segern innebar att Bianconeri höll sig fyra poäng ifrån ledarna Milan.

“Vi är födda till att anfalla och vi spelar som bäst när vi försöker spela vårt spel. Vi kommer att fortsätta ge vårt allt, som vi hittills har gjort, och sedan får vi se vart det leder. Vi är fullt medvetna om att vi har en superkraft framför oss, ett lag som har visat sig vara otroligt starkt.”

Conte hyllade fram atmosfären i tisdags och vädjar om samma sak för att hjälpa sina spelare att vinna tre poäng imorgon kväll:

“Jag hade gåshud när jag tittade på läktaren i tisdags kväll. Vi måste vara stolta och nöjda att vi har lyckats få entusiasmen tillbaka till våra fans. Jag förväntar mig deras stora stöd i matchen mot Inter.”

Källa: juventus.com 

By Kujtim Spahija
Close

Subscribe

to our newsletter