Maradona intervjuas:”Inter har vunnit, det är vad som räknas.”

Maradona intervjuas:”Inter har vunnit, det är vad som räknas.”-->
<!--:sv-->Maradona intervjuas:”Inter har vunnit, det är vad som räknas.”<!--:-->
March 24, 2012 14:03
( )
SempreInter.com

Diego Armando Maradona intervjuades i Gazzetta dello Sport om den italienska fotbollen och den här intervjun är ett exemplar på fantastisk journalistik . Njut av den bästa spelaren genom tidernas svar:

Vad ser du för nyheter i den italienska fotbollen?

“Den gamla damen är tillbaka. Juventus återfödelse tycker jag är säsongens höjdpunkt och jag vill även säga tyvärr eftersom att det innebär att Napoli i framtida scudettorace har en till väldigt stark motståndare.”

Anser du att Milan är favorit i ligan?

“Ja de har ett litet försprång men ett viktigt sådant, det är troligtvis fortfarande det bästa laget. Sedan har de haft modet att investera i en ung tränare i en värld där det annars är svårt. Alltid samma ansikten, jag skulle inte bli förvånad om någon tog tillbaka Trappatoni. Allegri är duktig, men han fick mig att skratta när han pratade om att inte förnya kontraktet. “Vart ska du??” skrek jag mot honom när jag såg honom på tv. “Håll hårt i den platsen, det finns inte många bättre än den du är på.” ”

Vad har du för bild av Ibrahimovic, mer dominant i Italien än i Europa?

“Att träna honom kan inte vara enkelt, men han är en mästare. Jag sätter honom nästan på samma nivå som Cristiano Ronaldo, som så klart bara är sämre än Messi. Min lista: Messi, Ronaldo och sedan Ibra och Rooney på samma plats. Kun Aguero är bland de tio bästa, men på uppgång.”

Gillar du Balotelli?

“Väldigt mycket. Han är fortfarande en liten pojke, som vi vet om är inte hans problem bara på plan men även utanför, jag tror att det nästan faderliga stödet han får ifrån Mancini håller på att ta honom in på rätt väg. Jag uppskattade även att Mancini ville ge Tevez en ny chans väldigt mycket, jag hade själv rekommenderat till Tevez när förhandlingarna med Milan inte gick igenom att han skulle göra fred och han gjorde det. Det är en historia som kan sluta i ära, om City skulle vinna titeln.”

Håller du Balotelli som nyckeln till Italiens placering i EM?

“Vi ska inte överdriva, det finns andra bra spelare. Jag har framför allt två stycken i huvudet: Marchisio, som har bestämt sig för att bli en mästare och Pirlo som spelar som att han vore en pojke. Om jag kan göra en lyckönskning till Prandelli så önskar jag honom att Cassano och Rossi kommer tillbaka eftersom att de skulle förvandla ert landslag. Till skillnad ifrån tidigare så saknas det italienska målskyttar, de som följde mig även när jag gick för att dricka vatten på sidlinjen. Det är en försvunnen tradition och för er tror jag inte det är bra.”

Tycker även du att den argentinska cykeln med Inter är avslutad?

“Vi kan börja med att säga att den har varit fantastisk. Zanetti, Cambiasso, Samuel, Milito har skrivit historian. Sedan så går tiden för alla. Vissa gånger så accelererar någon den..”

Vad menar du?

“Det var Mourinho. En stor man även för det här, som lyckas få sina spelare att ge verkligen allt. Jag vet inte hur mycket energi Zanetti och Cambiasso har, men Mourinho lämnade inte ens en droppe kvar. Egoist? Pakt med djävulen? De vann, det är vad som räknas.”

Maradona, varför lämnade du Zanetti hemma 2010? När Otamendi direkt gav bort 1-0 till Muller i kvartsfinalen mot Tyskland ville vi alla se honom på läktaren. Utan den där tavlan kunde ditt Argentinas öde vara ett annat?

“Säger du det? Jag tycker även att min brorson Bejamin visste att Muller på frisparkarna alltid sköt mot första stolpen, vi hade studerat Tysklands andra matcher, det var en klar situtation. Åh så fel jag har och så många tårar i omklädningsrummet. Men om man gör ett misstag mot Kamerun kan du hoppas överleva, men mot Tyskland? Aldrig och det vet jag om väl. Kommer ni ihåg finalen 86? Ett ögonblicks avslappnad och ifrån 2-0 så var vi tillbaka på 2-2.”

Det var i den stunden som Diego Maradona bestämde sig för att vinna sin VM titel. Med en magisk assist till Burruchaga. Alla markerade dig, men du visste hur du skulle använda det. Nu när du väntar på den sista frågan. Folk lyckas överraska dig och det har inget pris. Diego, jag kommer inte fråga dig om vem av dig och Messi som är bäst, jag kommer fråga hur det skulle vara om ni skulle spela tillsammans. Med ett stort leende svarar han:

“Du förstår, listorna får en att skratta, men det finns en gåva, framför allt en som ingen har haft som mig och Leo: tankarnas snabbhet. När jag tränade honom var det ifrån mig som jag såg i honom var hur snabbt han förstod hur en situation skulle lösas. Det är en infödd kvalitet, något som skulle vara nyttigt för datorer. Att kunna spela med en som tänkte i samma snabbhet, så skulle vi båda kunna ge ännu mer.”

Källa: Fcinternews, Gazzetta dello sport.

Gillade du artikeln? Gilla här nedanför för att visa att du uppskattar skribentens jobb och den tid som har lagts ned på att ge er det här! 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter