Pazzini: “En chans att bevisa vår stolthet i Turin”

Pazzini: “En chans att bevisa vår stolthet i Turin”-->
March 24, 2012 15:37
( )

Foto: Thomas Salme

Giampaolo Pazzini ger inte upp än. Det fastslår han i en intervju med MediaSet som publicerades på Inter.it idag. Vi på SempreInter ger er självklart den fulla intervjun, oavkortat och ocensurerat på svenska! Pazzini inleder sin intervju med att kommentera president Massimo Morattis roll i Inter.

“Jag är övertygad om att presidenten alltid stått laget när och alltid haft en relation till varje enskild spelare. Vi har tur att ha en president som honom, eftersom han motiverar, peppar oss och övertygar att han har förtroende för oss. Han har påminnt oss om hur viktig söndagens match är och hur vi alltid måste slå en så pass stor rival. Egentligen behöver han inte säga det till oss, för vi vet hur mycket den betyder för oss och för fansen. Mycket har hänt mellan klubbarna de senaste åren. I nuläget har Juventus mest att förlora eftersom de fortfarande kämpar om Scudetton, men vi vill ändå göra allt vi kan. Juventus har en mycket bra säsong, men även vi kan sticka upp och göra mycket bra ifrån oss. Vi måste ge oss in på planen med en helt annan attityd än vi gjort de senaste matcherna.”

Vidare så fortsatte diskutionen in på Inters uttåg ur Champions League och hur Pazzini bröt sin måltorka mot Marseille. Pazzini besvarar det med ett bittert leende.
“Jag övervägde inte ens att jag brutit den negativa sviten, med tanke på vilken jobbig kväll det var för oss. Vi ville verkligen gå vidare i Champions League, så vi tänkte inte på något annat när vi åkte ur. Jag har sannerligen varit med om bättre tider än det här, men det är sådant som händer i fotbollen. Jag försöker hålla mig så avslappnad som möjligt, trots att situationen är allt annat än tillfredställande för mig och mina lagkamrater. Det har varit svårt, men nu måste vi visa upp styrka och karaktär för att börja om.”

Kan Inter fortfarande nå en tredje plats?
“Så länge vi inte är rent matematiskt uträknade, så varför ska vi inte tro på det? Men innan vi kan titta på lagen framför oss måste vi rannsaka oss själva. Om inte vi kan vinna matcher så är det meningslöst att hålla på att räkna poäng.”

Det är mer än ett år sen Pazzini kom till Inter och har sedan dess burit den blåsvarta tröjan med stolthet och ser framemot att vinna titlar med Inter i framtiden.

Jag anlände för nästan ett och ett halvt år sen och jag kände mig hemma direkt. Det är ett fantastiskt lag att vara en del av även fast resultaten inte gått vår väg i år. Jag har inte ändrat mig det allra minsta, det här laget kan börja vinna igen och utmana om titlar. Jag vill vinna. Det här är verkligen inte min bästa säsong i karriären. Men även sådana här saker händer och just i år så drabbade det mig. Det är synd, vid den här tiden förra året spelade jag riktigt bra och den här säsongen så har allt gått snett. Vi kommer inte kasta in handduken. Vi kommer fortsätta kämpa och vi ska börja vår klättring tillbaka på söndag. Förhoppningsvis kan jag börja göra mål igen.”

Har du någonsin spenderat så här mycket tid på bänken i den karriär, sen du blivit startspelare?
“Nej, det stämmer nog att jag inte använts så mycket som jag varit van vid de senaste åren. Vi har världsklassanfallare i klubben och det förvånar mig inte att jag sitter med avbytarna. Det har varit ett konstigt år där småsaker eskalerat och blivit värre. Det började med en dålig start i Beijing och därifrån har allting bara fortsätta falla. Det gick dåligt inledningsvis, och sen hämtade vi upp och sen föll vi ned igen. Vi har verkligen inte haft det lätt.”

Vidare fortsätter Pazzini att spekulera för framtiden, långt förbi Juventus-matchen och delar med sig av visioner och tankar inför nästa säsong.
“Vart vi ska börja ifrån nästa säsong har ingenting med mig att göra. Jag spelar fotboll och besluten kommer tas av experter. Att spela i de europieska cuperna är självklart viktigt för oss. Jag är övertygad att något positivt kan komma av det här för laget och för mig personligen. Europa cuperna är viktiga tävlingar och jag är säker på att Italien kommer göra bra ifrån sig i framtiden!”
Foto av Thomas Salme. 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter