Ranieris presskonferens:”Inter ett fyrtorn i den Italienska fotbollen. Guarin..”

<!--:sv-->Ranieris presskonferens:”Inter ett fyrtorn i den Italienska fotbollen. Guarin..”<!--:-->
March 24, 2012 14:48
( )

Inför Juventus presskonferens för Claudio Ranieri som börjar med att prata om matchen:

“Tabellen är inte viktig, den här matchen är som ett derby, de riskerar mer eftersom att en förlust skulle betyda att Milan kan rycka ifrån och även rädslan att Inter vinner mot de på deras arena så att de förlorar sin första match”

Att spela utan något att förlora, innebär det att ni kan spela utan press?

“Jag hoppas det, även för att vi i de senaste matcherna har vunnit och spelat oavgjort, vi är redo att möta det här laget som gör väldigt bra ifrån sig.”

Andraplatsen med Juventus?

“Skillnaden mellan mitt lag och Contes lag är att jag tog ett lag som kom ifrån Serie B utan många mästare som hade vunnit något. Nu är det mycket som har ändrats, ledningen, allt och filosofin, de finns ett projekt och även budgeten har ändrats, nu slåss man för viktiga placeringar. Jag kommer inte lägga specifik vikt på skillnaderna. Det behövdes en återuppbyggnad och jobbet har gjorts väl.”

Din framtid baserad på morgondagens match?

“Jag vet inte, jag försöker alltid att göra mitt bästa och jag är säker på att vi kan göra bra ifrån oss både imorgon och de sista matcherna, sedan får vi se.”

Hur mår Guarin och Alvarez?

“För Guarin får vi se under eftermiddagens träning, han har gjort bra ifrån sig den här veckan medan Alvarez har haft en återkänning i knät, ända tills doktorn inte ger mig honom bland de som kan träna kan jag inte ha honom som aktuell för att spela.”

Vilka som är våra mål?

“Morgondagens match är en stor sådan, vi har även något att förlora, vi kommer inte vara favoriter och det gör mig ledsen eftersom jag skulle vilja vara favorit. Nu hoppas vi kunna göra bra ifrån oss.”

En match som betyder mer än tre poäng för mig?

“Det är svårt att sätta de personliga sakerna framför laget. Jag måste tänka på Inter och sedan kommer de personliga sakerna alltid efter.”

Calciopoli?

“Det var en av de värsta stunderna för den Italienska fotbollen, vi gör som engelskmännen och tänker inte på det mer. Det är underligt att prata enbart om fotboll i Italien sant, men för en gångs skull kan vi väl fokusera på fotbollen”

Morgondagens match en match där det kan lossna?

“De här killarna är vana vid att slåss för stora mål, det kan bli en förlosande sådan, men vi måste vara professionella eftersom att vi alla är knutna till kontrakt som gör att vi måste ge allt för supportrarna, Presidenten och för klubben överlag.”

Mitt förflutna i Juventus?

“Där jag har varit har jag alltid gett allt och jobbat bra, det gäller för Juventus och för Valencia och för alla lag ja hag har varit. Tre personer behövde välja spelare och jag fick ta smällen för att jag inte accepterade.”

En kvalitet hos Juventus jag skulle vilja se hos oss?

“Inters kvaliteter är större än de andra eftersom att man har markerat en epok, det är tyvärr ett år där sakerna inte går bra. Men Inter är och kommer alltid att vara ett fyrtorn i den Italienska fotbollen.”

Vem jag skulle ta bort ifrån Juve och sätta in hos oss..?

“Jag tror det skulle lösa ett par problem att ta bort Pirlo ifrån de..”

Vem skulle slå en straff om det skulle behövas?

“Det beror på vilka som spelar på planen, om Milito och Pazzini spelar är det dem som är straffläggare, då bestämmer de vem av dem som lägger. Milito är första straffläggare och Pazzini är andra.”

Inter är avgörande för Scudettokampen?

“Milan och Juventus kommer att slåss in i det sista.”

Hur slår man Juventus?

“Vi måste springa mycket, det är säkert eftersom att de springer mycket.”

Källa: Fcinternews.it

Till Inter Channel:

“Grabbarna mår bra, de är bestämda för att göra en bra match imorgon och jag är säker att det kan bli så. Tyvärr är perioden som den är och pressen känns framför allt efter en sånhär period, men när vi är kompakta är vi ett bra lag. Vad jag förväntar mig för match? En match där båda lagen slåss för varje boll och där vi måste ha rätt bestämdhet för att komma först i varje närkamp.”

Gillade du artikeln? Gilla här nedanför för att sprida sidan och visa att du uppskattar skribentens jobb och den tid som har lagts ned på att ge er det här 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter