Juventus ex-president: “Inter är inte fienden, Vi älskar bara att vinna över de”

<!--:sv-->Juventus ex-president: “Inter är inte fienden, Vi älskar bara att vinna över de”<!--:-->
March 25, 2012 12:24
( )


Tidigare Juventuspresidenten Giovanni Cobolli Gigli kan inte vänta till kvällens Derby d’Italia. “Inter är inte fienden. Vi njuter bara att slå de mer än någon annan!”.Cabolli Gigli var Juventus president efter Calciopoli-skandalen, när “trion” Luciano Moggi, Roberto Bettega och Antonio Giraudo avgick.

“Jag ser fram emot denna match med oro och hopp” sa han till italienska tidningen Panorama.

“Jag har underbara minnen av denna match, inklusive Mauro Camoranesi offside mål på San Siro. Jag kommer från Giampiero Boniperti eran och han sa “att vinna på offside är fortfarande en seger, naturligtvist respekterar man regler och moral.”

Inter var aldrig fienden som José Mourinho hävdade. De var endast motståndet vi kände mest passion och vi bara njuter när vi vinner över dom mer än någon annan!”
Derby d’Italia har blivit ännu mer hatfull på senare år efter att nya telefonsamtal kommit fram.

“Jag tror att spelarna som gick igenom Calciopoli är ännu mer motiverade till matchen. Juve straffades hårt i rättegången och det framkom senare att de inte var de enda som var involverade, dessutom att de åtalades för mindre förseelser istället för sportlig bedrägeri.”

“Jag skulle älska att någon en dag skulle förklara varför vissa samtal inte ingick i undersökningen och varför Inters bevis inte kan gå igenom en ordentlig rättgång.”

Cobolli Gigli kritiserade den nuvarande presidenten Andrea Agnelli och tränaren Antonio Conte för senaste “ordkriget” med Milan efter domarmisstag.

“Det var en moment då Juventus höjde temperaturen på debatten alltför mycket. För mig är Juventus fortfarande en klubb av Boniperti med stilen av Gianni och Umberto Agnelli. För mig är det Juventus och jag skulle vara glad om man behöll den stilen”

By Kujtim Spahija
Close

Subscribe

to our newsletter