Stramaccioni: “Ajax? Jag skulle inte byta någon av mina spelare”

<!--:sv-->Stramaccioni: “Ajax? Jag skulle inte byta någon av mina spelare”<!--:-->
March 25, 2012 04:12
( )

Det här är ingen vanlig match. Alla får inte chansen att spela en match likt denna. Men Inter kommer idag möta Ajax i finalen i Champions League för ungdomar. Primaveras tränare Andrea Stramaccioni håller med:

“Det är inte ofta man får spela en sån här match i ens karriär. Vi är stotla över att ha förtjänat rätten att vara här och vi är redo för det. Vi kan inte vänta med att gå ut på planen”.

Stramaccioni säger till Inter.it:

“Du kan lägga fram perfekta planer för en match som denna, men hjärtat, karaktären och hungern som visas på planen kan påverka resultatet enormt. Det gäller för världens bästa spelare, så du kan föreställa er vad det är för 18-åriga grabbar”

På andra sidan, är klubben Ajax en av Europas mest kända fotbollsakademi. Gräset är alltid grönare på andra sidan, men få människor vet att i 60 och 70-talet, så reste klubbdirektörer från Amsterdam till Milano för att besöka Inter och i första hand ta reda på hur en ungdomsakademi var organiserad. Stramaccioni visste detta, men han vet också att Ajax är ett lag som är svår att knäcka.

“Men jag skulle inte byta någon av mina grabbar mot någon av deras” sade han. “Det kommer bli en fantastisk match och vi kommer att vara där, från första minuten till den sista.”

Nerazzurris president Massimo Moratti förväntas vara på plats, för imorgon är det en viktig match för klubben och alla Nerazzurri. I själva verket var det presidenten själv, redan 1995, som betonade hur viktigt det var att bygga klubbens ungdomsakademi.

“Moratti är ett exempel för hela italienska fotbollen, eftersom han är älskad av sina fans och respekteras av alla andra” konstaterade Stramaccioni.

“Att ha presidenten med oss skulle vara en massiv höjning. Från honom till lagret kommer vi att vara enda och inte ge upp förrän den sista sekunden”.

Alla tillsammans, under en fantatisk svart och blå himmel.

Källa: inter.it 

By Kujtim Spahija