Andrea Stramaccioni’s presentation LIVE på SempreInter.com: “Det är en dröm att få vara här, Sneijder symboliserar kvalité”

<!--:sv-->Andrea Stramaccioni’s presentation LIVE på SempreInter.com: “Det är en dröm att få vara här, Sneijder symboliserar kvalité”<!--:-->
March 27, 2012 16:08
( )

Om några få minuter påbörjas presskonferensen på Appiano Gentile där Andrea Stramaccioni kommer att närvara och presenteras officiellt som Inter’s nya tränare. Vi på SempreInter.com kommer följa och rapportera denna presskonferens live som enda svenska fotbollssajt. Snart kör vi igång!

17.13: I sann italiensk stil så är presskonferensen försenat med ca 20 minuter. Den som väntar på nått gott….

17.14: Mario Balotelli körde nyligen in med sin Ferrari och spenderar sin lediga dag på Appiano Gentile. Man rapporterar från Inter Channel att han är där för att hälsa på sina kompisar i primaveralaget och är inte på väg tillbaka till Inter..

17.23: Nu börjar presskonferensen.

Berätta om dina känslor från segern i NextGen Series till första träningen idag?

“Det är en vacker dröm, som jag kunnat uppfylla efter segern i London som just nu känns som det skedde för flera månader sen ända sedan telefonsamtalet jag fick igår. Det är känslor som bara fotbollpå dne här nivån kan ge dig. En står framgång för primaveran som är frukten av hårt arbete från alla, jag har fått vara ansiktet utåt för denna framgång men den tillhör hela klubben. Det är en seger för Inter och hela den italienska fotbollen. För resten av detta oväntade som skett så är det en dröm som jag ska försöka hedra.

Hur tog du dig an gruppen?

“Jag var ärlig och sa att jag var stolt, ända tills igår var de mästare jag beundrade, idag är de mina stora mästare, ett omklädningsrum med stor professionalitet av storslagna mästare på högsta nivå, det var enkelt att kommunicera.”

En dröm som gör dig rädd?

“Om man bestämmer sig för att göra det här jobbet kan man inte vara rädd, man måste ha stor koncentration och sedan presidenten skickade mig beslutet började jag enbart tänka på planen och på jobbet jag ska göra.”

Har du redan några nyheter i tankarna för hur du ska jobba, man pratar om utrymme för ungdomarna osv?

“Utrymme för ungdomarna är en känslig fråga, vi har gjort det ifrån andra hållet och jag kommer fortsätta det nu, ungdomarna är av högsta värde, det är ett arv och klubben kommer bestämma kommer bestämma hur de ska användas bäst eftersom att varje spelare har sin nivå och sin dimension, hur man ska få ut det här är något viktigt och känsligt eftersom att att man riskerar att skynda på en pojkes utveckling för snabbt. Idag har vi redan tagit upp spelare, Inter har ett bra arv och klubben kommer bestämma hur man ska reagera och ta vara på de.”

Inför finalen i Madrid sa Mourinho att vi inte får falla i fällan att bli besatta av att vinna men att man istället skulle tro på drömmen att vinna, hur kommer du göra för att inte falal i fällan och bli besatt och istället leva en dröm?

“Det finns ingen risk för detta då jag just nu känner mig ljusår ifrån att vara en av världens bästa tränare, jag är den sista som har kommit, jag har mina idéer, han har sina idéer som han har demonstrerat för hela världen. Jag ska lära ut det jag kan, för mig är han fortfarande en mytisk person.”

Redan tidigare pratade man om dig som Ranieris arvtagare, vad tyckte du då och vad tycker du nu? Hur förbereder du nästa match?

“Om mitt namn som förknippades med Inter blev jag smickrad och jag tänkte att Inter bara ett litet tag tidigare hade skrivit fotbollshistoria och nu tänkte på mig, jag var verkligen stolt. Faktumet att de sedan valde mig och det blev bekräftat har jag redan kommenterat. Det är normalt att ta över mitt i säsongen inte är som att jobba ifrån början och det behövs ingen observation ifrån mig för att konstatera det, men även presidenten bad mig ta med det han såg i primaveran till förstalaget. Att ta tillbaka de svartblåa färgerna där de ska vara. Jag blev slagen av presidentens passion”

Vad är ditt och Inters mål under de kvarstående 9 matcherna?

(Innan han hinner svara dyker Mario Balotelli upp som gubben i lådan och hälsar på den nye tränaren!!) “Jag svarar med ett skämt som presidenten sa till mig igår: “Mister, nu måste vi börja vinna”. Vi behöver inte en vetenskapsman för att förstå att det är svårt att kunna genomföra långa projekt, trycket från fansen här är helt galen och nu pratar vi bara om matchen Inter-Genoa och att transportera viljan till planen.”

Dina idéer är väldigt olika de som har gällt ifrån september tills idag. Hur svårt är det att ändra mycket, på liten tid?

“Det här är spelare som har skrivit viktiga sidor i fotbollshistorian, jag behöver inte lära de något, jag behöver enbart ge dem mina idéer, samma idéer som har tagit mig hit, jag har haft turen att träna lag som är skapade för att vinna, att gå in på planen för att göra resultat och äga matcher, jag tror att det är ett mål som jag delar med omklädningsrummet. Direkt fanns intensitet & entusiasm på planen, för att vara första dagen är jag väldigt glad och nöjd. Jag tror på det här väldigt mycket.”

Vi har redan pratat om Mourinho, du har tidigare jobbat i Crotone med Gasperini, i Roma med Spalletti och Montella, är detta namn som du uppskattar mycket? Känns detta förutbestämt?

“Kanske är det tur. Fotbollsmässigt måste en ung tränare ta allt som är intressant, använda ögonen till att stjäla från alla de stora. I Roma var det Spalletti som jag tog mest ifrån, han behandlade mig med stor respekt och jag träffade honom mycket, han inspirerade mig till att få många nya idéer, sedan har han en överväldigande passion. Det som förenar oss är att vi bägge har släppt in 7 baljor i England (skrattar reds anm.) Luciano har hjälpt mig mycket men jag har många olika modeller. Nu pratar jag ofta med Sacchi, han ger mig lite komplimanger och han drar mig lite i örat men jag kan inte spela som honom.”

Du säger att du kollar på nuet, men du vet mycket väl att det här kan vara den största möjligheten du kan få, tror du att du kan ändra något på 9 matcher?

“Jag är den samma jag var och kommer alltid vara det, jag är väldigt stolt över att representera Inter, men jag kommer alltid vara mig själv, jag vill tänka match för match och inte på projekt, mål, proklamationer och scheman, det är inget jag vill prata om och tänka på nu, men att prata om Inter-Genoa och göra bra resultat det kan vi prata om.”

Kallar spelarna dig för “du” eller “ni”? (En form av artighet på Italienska där man uttrycker ordet Lei = Ni när man ska va artig)

“De talar till mig som “Ni”(Lei), jag tror det är en form av rättvist respekt eftersom att jag ger dem min respekt och jag kan inte låtsas som någon annat. Jag tror att det är normalt och att de inte har gjort något fel” Här finns det äldre spelare som har vunnit allt och som tillskillnad ifrån ungdomarna inte kanske har kvar den ungdomliga optimismen?

“Alla har samma ungdomliga optimism inuti, vår kapten är det bästa exemplet på det. Han är äldre än mig till och med men har inuti samma vilja som jag har sett primaverakillarna ha. Ungdom är inget mästerkoncept, men det är viljan att visa ilska och vilja för inters bästa.”

Hur ser du på Inter under den senaste tiden? Finns det ett recept för att få Sneijder på toppen av sin förmåga, då han är en av dom som haft och orsakat mest problem?

“Jag föredrar att inte tala om det förflutna eftersom jag känner inte till den interna situationen. Wesley behöver inga recept, han symboliserar kvalité och teknik och representerar en större spelartyp. Om han mår bra så påverkar han på en internationell nivå, nu mår han dessvärre inte bra och vi väntar med att utvärdera hans återkomst.”

Våran kollega Domenico Fabbricini på Fcinternews frågar: Vad sa Moratti till dig i söndags? Sa han till redan då att du skulle bil tränare? Har han lovat dig att du blir kvar efter juni om du gör bra resultat?

“Jag och presidenten har pratat mycket de senaste dagarna, jag kommer mest ihåg det ifrån igår! Framtiden? Presidenten sa till mig att jobba med lugn och att få Inter att vinna, sedan kommer allt att lösas då och ha sin egna väg.”

Tror du att du har ett magiskt recept på att få de som inte springer att börja göra det?

“Jag har gjort en träning, jag börjar idag för första gången att lära känna spelarna inifrån och att börja andas samma luft som de, jag ser de på vara bra och sedan så räknas planen, således väntar vi på att spela innan vi dömer någon.”

Skulle du vilja tillkännage en dedikation till någon?

“Självklart är det direktörerna här vid min sida (Branca & Ausilio reds anmärkning) och min dedikation går till klubben som har gett mig möjligheten att få ett viktigt skyltfönster. Jag har behandlats som en viktig coach och det räcker att säga hur mycket jag är skyldig dom med tanke på hur mycket de har trott på mig.”

Kommer ni till Champions med 27 poäng på de återstående matcherna?

“Vi behöver inte kolla på tabellen coh göra uträkningar, vi befinner oss i ett moment där det inte är rätt att göra det, vi spelar Inter-Genoa och sedan förbereder vi oss inför nästa match, det är mitt enda recept just nu.”

Kommer vi få se Primaverans rörlighet och flexibilitet till uppställningar i a-laget? Har du fått något speciellt meddelande?

“Ungdomslaget är en helt annan sak, med primaveran så började vi i juli med en ny grupp och enbart tre spelare ifrån tidigare, projektet var annorlunda. Det här är ett lag som är fullt av mästare, min uppgift är att ge den rätt förutsättningar att visa det. Jag har fått många meddelanden, speciellt Bruno Conte som gett mig mycket sa till mig:”Vad grym du är, jag visste det.” Han tog mig upp ifrån amatörer och det fick mig att tänka efter.”

Att ta ett lag i kris är ett enormt åtagande, men du verkar ha tagit det bra, men känner du inte att det är ett stort och tungt ansvar?

“Kanske är det ungdomlig naivitet, men jag ser en grupp bestående av duktiga spelare. Jag skulle bli orolig om laget inte var starkt men det är starkt och är offer för en inte så positiv säsong. Jag tror på laget, på klubben, och på mig själv, vi tänker just nu enbart på att slå Genoa, nu tänker jag inte på något annat.”

Presskonferensen har avslutats. 

By Nima Tavallaey Roodsari