Moratti: “Stramaccioni kan bli kvar om han gör ett bra jobb”

Moratti: “Stramaccioni kan bli kvar om han gör ett bra jobb”-->
March 27, 2012 21:09
( )

Utanför hans kontor i centrala Milano, så hade presidenten Massimo Moratti detta att säga till de väntade journalisterna:

Vi läser om ditt informella samtal med några elever, som ord ur en journalistisk synvinkel kan vara ganska viktigt:

“Synd att jag inte kan berätta dom till dig”

Andrea Stramaccioni, som presenterades idag, kortsiktigt mål eller för framtiden?

“Det är uppenbart att när en ung man är begåvad, och han visade det idag under presskonferensen, så kan detta öppna nya dörrar. Man kan se att han har talang, inte bara i uttrycket, men även utrycket i fotbollen. Jag måste erkänna att jag tänker lite om framtiden, om han gör ett bra jobb, så varför inte behålla honom?

Det måste vara frestande att utse en tränare från “hemmet”, ur ett finansiellt perspektiv också.

“Naturligtvis. Det är samma sak för spelare, men detta är inte allt vi tittar på. Men om de är tillräckligt bra, så passar det mig utmärkt.”

Idag talade du mycket väl om Marcelo Bielsa. Är han bara en dröm eller ett mål?

“Jag har alltid talat mycket väl om Marcelo Bielsa, precis som jag har om Mourinho eller Barcelonas tränare(Pep Guardiola). De är tränare på hög nivå, men självklart, om vi har dessa i klubben, då kommer jag inte söka någon annanstans.”

Känner du att en del av dina unga spelare är redan redo att spela med förstalaget.

“Det är tränarens uppgift och han vet om de omedelbart kan gå upp till förstalaget eftersom han har jobbat med dom. Jag tycker inte att de ska göra sin debut, men de kan vara en del av truppen, och om det går bra, så är är det bara bättre.

Revolution även i ledningen?

“Inte för tillfället. Vi har redan gjort några ändringar med scouterna. Så vi har redan gjort tillräckligt. I framtiden tror jag om alla jobbar ansvarsfullt vilket jag vet att de kan, så tror jag att alla de kan göra det bra.”

Ni har sagt upprepade gånger att Claudio Ranieri är en god människa. Är det sant att han var villig att stanna för att skänka en hjälpande hand?

“Jag vet inte om detta. Han är självklart en del av Inter för tillfället så han är alltid tillgänglig för att hjälpa till. Han är en underbar människa och jag tycker att han är en mycket bra tränare, väldigt professionell. Det fungerade inte för honom, det är allt”

Kan ni bara klara upp vad som har sagts om Diego Forlan. Vad har gjort dig besviken mest?

“Jag har redan förklarat det mycket tydligt. Han blev skadad och han spelade väldigt lite. Besvikelsen just nu är det faktum att han inte kunnat visa vad han kan. Han har varken gjort mig besviken som person eller som spelare. Vad som är besvikelsen är att han inte har kunnat visa vad han kan, kanske kan han börja göra det nu.”

Har du något att tilläga om Gian Piero Gasperini? Tror du att han var problemet i början av denna säsong?

“Vi hade en dålig start och det gjorde svårt att komma tillbaka. Han är fortfarande en bra tränare, det funkade inte bara för honom i Inter.”

Källa: inter.it 

By Kujtim Spahija
Close

Subscribe

to our newsletter