Ryan Giggs: “Javier Zanetti, min svåraste motståndare”

<!--:sv-->Ryan Giggs: “Javier Zanetti, min svåraste motståndare”<!--:-->
March 27, 2012 22:13
( )

Manchesterspelaren Ryan Giggs har beskrivit Javier Zanetti som den svåraste motståndaren, men säger att han aldrig var frestad att göra honom sällskap i Inter.

“Den mest svåraste motståndaren att spela mot var Javier Zanetti. Han imponerade med sina kvaliteter, hans fart, kraft, intelligens och kompetens.”

“Jag ställdes mot Zanetti för första gången i Champions League i kvartsfinalen 1999, han var högerback och jag var till vänster. Jag spelade mot honom två gånger till och han var min svåraste motståndare, en komplett spelare.”

Giggs kopplades ihop med en flytt till Inter 2003 som en del av en bytesaffär med anfallaren Adriano, men han ansåg att han inte ville flytta från Old Trafford för en flytt till Giuseppe Meazza:

“Jag vet inte om Moratti ville ha mig i Inter. Tidningarna talade om det men jag kontaktades aldrig. Men hur som helst så hade det varit meningslöst. Jag ville aldrig lämna United.”

Unitedstjärnan hyllade också Alessandro Del Piero och avslöjade att Juventus var bland de starkaste lagen som han har spelat mot.

“I min karriär har det alltid varit svårt att spela mot italienska lag. Innan vi vann Champions League 1999, så var Juventus det starkaste laget, men vi hade också att göra med två andra mycket bra lag som Ac Milan och Inter. Del Piero(är den bästa italienska spelaren), vi är lika gamla och jag har följt honom under hela hans karriär.”

Källa: skysports.com 

By Kujtim Spahija
Close

Subscribe

to our newsletter