Moratti: “Stramaccioni är en stor talang”

March 28, 2012 16:48
( )

Som så många gånger tidigare så lämnade president Massimo Moratti Saras kontor igårkväll och vad väntade på honom där? Jajamänsan ni gissade rätt, en handfull journalister som ville ha svar på sina frågor. Inter.it publicerar idag svaren som Moratti gav pressen.

Vi har hört talas om informella samtal du har haft med ungdomspelarna. Ord som skulle vara väldigt intressant från en journalists perspektiv.
“Ja, synd att jag inte sa de till er då.”

Andrea Stramaccioni har presenterats för pressen. Är han en inhoppare eller är han något för framtiden?
“Det är uppenbart att när en ung man visar talang, vilket han återigen visade under presskonferensen, så kommer det att öppna dörrar för honom. Man märker tydligt att han har talang, inte bara genom hur han uttrycker sig, men hur han kan ta med sig sina kunskaper och visa upp det på planen också. Jag erkänner att jag funderar på honom för framtiden. Om han gör ett bra jobb, så varför inte?”

Det måste vara frestande att utse en tränare ur de egna leden, framför allt från ett ekonomsikt perspektiv.
“Självklart, detsamma gäller för spelare. Det är dock inte allt vi tar hänsyn tilll, men om de är tillräckligt bra så passar det mig helt perfekt.”

Du har sagt många fina saker om Marcelo Bielsa, är han en dröm eller en måltavla?
“Jag berömmer alltid Marcelo Bielsa, precis som jag alltid gör med Mourinho eller Guardiola. Detta är tränare av absolut världsklass. Men om jag har någon med den potentialen i min egen klubb, så kommer jag självklart inte att titta efter det på andra håll.”

Känner du att några av de unga spelarna redan platsar i A-laget?
Det är tränarens jobb att avgöra och han vet om det mycket väl eftersom han har jobbat med de unga spelarna. Han vet vilka som är redo. Kanske behöver de inte debutera i år, men bara att vara en del av truppen till en början och om saker och ting flyter på bra, så är det mycket bättre.”

Planerar du några förändringar i ledningen?
Inte för tillfället. Vi har redan gjort några förändringar bland scouterna, så vi har gjort tillräckligt. Jag tror att om alla jobbar ansvarsfullt så kommer vi göra mycket bra ifrån oss i framtiden.”

Du har sagt många gånger att du tycker att Claudio Ranieri är en underbar person. Är det sant att han kommer vara kvar i Inter och hjälpa till?
“Jag vet ingenting om det. Han är självklart en del av Inter just nu och jag vet att han har kapaciteten att hjälpa till. Han är en fin människa och en mycket bra tränare, väldigt professionell. Det fungerade inte riktigt för honom bara, inte mer med det.”

Bara för att klargöra, vad gjorde dig besviken över Diego Forlan?
Jag har redan förklarat det väldigt tydligt. Han skadade sig och spelade väldigt lite. Det som gör mig besviken är att han inte har kunnat visa sin fulla potential. Han har inte svikit mig som person eller som spelare. Han har inte kunnat visa vad han kan göra, men förhoppningsvis kan ha komma igång snart.”

Har du något att tillägga angående Gasperini. Anser du att han var starten till den här säsongens problem?
“Vi hade en mycket dålig start och det gjorde det svårt att ta oss tillbaka. Han är fortfarande en duktig tränare, men han fungerade inte i Inter.”

  

By Editorial Staff