Zazzaroni: “Därför hatar Moratti Gasperini”

<!--:sv-->Zazzaroni: “Därför hatar Moratti Gasperini”<!--:-->
March 28, 2012 22:26
( )

Den i Italien berömde journalisten Ivan Zazzaroni skriver utförligt på sin blogg om anledningen till varför Moratti går för honom så ovanligt hårt fram i sin kritik till Gasperini.

“Moratti använder sin chans till hämnd på ett fruktansvärt oförskämt sätt som endast dom med överlägsenhets komplex alltid har. Moratti har inte förlåtit Gasperini – kom ihåg att Gasperini var femtevalet från början och därför var hans position från början väldigt svag – för ett par offentliga framträdanden, speciellt ett uttalande han gjorde till Gazzettan där han listade de fel som han ansåg att Inters hade gjort under transferfönstret (jag tänkte bygga laget kring Etóo och de sålde honom, jag trodde att Snejder skulle lämna, jag bad om Palacio och fick Zaraté, etc). Nu när Moratti tyckte det var dags att ge igen så slog han och träffade hårt som aldrig förr.

För 2 veckor sedan, efter 5 månader av frostiga relationer, så hade jag ett långt telefon-samtal med Inter’s ex-tränare som jag gillar att kalla för min tvilling (vi är bägge födda 26:e januari 1958 fast med 1 timmes skillnad där Gasperini är den yngre). Han tillrättavisade mig (oss) väldigt hårt för de hårda tongångarna samt (“framförallt”) tidpunkten  för de attacker som vi på Domenica Sportiva hade kommit med och hade bidragit till att förminska och sänka honom. Vi pratade ytterligare en gång om 3-backslinjen, som jag vid upprepade tillfällen hade kritiserat för att den destabiliserade Lucio samt mittfältet när han flyttade ner Sneijder i en mer indragen roll. Vi var låsta i våra respektive positioner men i slutet av samtalet, efter ca en halvtimme av gapande, bad jag honom om ursäkt.

Jag gjorde detta eftersom jag förstod att jag hade, vi hade, krävt saker av Gasperini som vi inte tidigare hade krävt av någon annan: 3 matcher är ett oacceptabelt slut, speciellt när man bedömer en professionell persons arbete. Till skillnad från Moratti tror jag att Gasperini blev det perfekta offret för ett utslitet lag och en förvirrad klubb: han hade sina problem, det är naturligt, men i mitten på september går fortfarande allt att reparera. Jag glömmer inte heller att han fick aldrig möjligheten att träna sydamerikanska veteranerna som anslöt efter att ha deltagit i de Sydamerikanska Mästerskapen och att även Sneijder anslöt sent.

Moratti bytte ut Ranieri med Stramaccioni för att han och fansen var i behov av åtminstone ett motiv för att gå till stadion de sista 2 månaderna. Jag föredrar honom när han är mer elegant, betalande och på något sätt mer ‘absorberbar’.”

Källa: Fcinternews.it 

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter