Andrea Stramaccionis presskonferens inför Inter-Genoa

<!--:sv-->Andrea Stramaccionis presskonferens inför Inter-Genoa<!--:-->
March 31, 2012 13:33
( )

Hur har din vecka gått?

“Det har varit en positiv vecka, vi har jobbat och vi har lärt känna killarna. Jag säger att jag är nöjd och redo för morgondagen.”

Varför borde en supporter ha hoppet uppe när han går till San Siro imorgon?

“Det räcker med löften, vi ger ett svar på planen. Det här är min och killarnas vilja, jag har hittat fantastisk professionalitet i den här gruppen, ifrån söndag 15:00 räcker det med ord, vi kommer ge allt.”

Hur välkomnades du av gruppen?

“Det här är professionella spelare på högsta nivå, jag tror att de alltid har gett sitt allt och de skulle de göra för vilken annan tränare som helst. De gav det även till Ranieri, de här killarna är fantastiska. Sedan vill jag repetera, vi har gjort en bra veckas jobb, även om jag vet att veckan blir bra eller dålig efter matchen.”

Hur kommer Andrea Stramaccionis Inter att vara?

“Jag försökte direkt sätta in mina idéer på planen, även om jag vet att jag inte kan tro på det bästa Inter direkt. Det som vi kommer se kommer att vara det bästa Inter för 1 april som är möjligt och ifrån söndag försöker vi skörda den första frukten.”

Hur har du sett Zarate?

“En tränare kan inte strunta i det som har hänt tidigare, men jag väljer det med grund på vad jag ser på planen och i veckan. Det här går ihop med det som är mina idéer, Inter har mycket kvalitet i anfallet och det är rätt att jag provar att få ut så mycket som möjligt av det. Mauro har kvaliteter som inte går att diskutera, om han i Inter ännu inte har lyckats finns det en anledning till det också, men jag tänker på nuet.”

Vad säger du till dig själv när du kommer hem framför spegeln?

“Jag är en väldigt simpel kille, som ni ser mig är sådan jag är. Jag är så klart väldigt stolt och jag kommer vara det ända till slutet, jag kommer alltid att tacka presidenten för att jag är Inters tränare. Jag vill göra bra ifrån mig på den här tränarbänken, men mannen Stramaccioni är den samma. Här har jag hittat fantastiska killar.”

Vad kommer du be gruppen om?

“Jag kommer be om att de ska ge en signal, att visa att vi kan motbevisa allt som sagts: få ord, inga ord och bara handlingar. För oss, för mig, för supportrarna och för presidenten.”

Kommer morgondagen vara den största känslomässiga delen för dig?

“Jag känner alltid en lättnad på planen, för mig var den största känslan att komma in i det här laget. Sedan när man spelar ifrån början så tänker jag bara på att spela, mina killar och på motståndarna. Jag kanske kan säga att jag har varit mer känslomässigt berörd utanför planen och i omklädningsrummet. När jag sedan är i omklädningsrummet så lyckas jag ge mitt bästa.”

Är du en som inte sover dagen innan match?

“Jag tror det finns händelser inom en match som man inte kan förutse, men om man under veckan har jobbat bra med gruppen så lyckas man komma lugnare till matchen än om man hade haft en annorlunda vecka, till exempel om man hade haft en match i veckan. Vi är laddade och koncentrerade för matchen mot Genoa.”

Har du fått ett antal lycka till ? Ifrån Mourinho?

“Jag tror inte ens han vet vem jag är. Jag har tackat många, nu tänker vi bara på planen.”

Hur har du satt dig in i ditt Inter de här dagarna?

“Det finns inga hemligheter, men jag är en tränare som kommer in i ett lag med många mästare under en pågående säsong. Jag har gett mitt sätt att vara och att jobba på planen, såklart påverkad av de här spelarna och mitt ledargäng som jag bestämde skulle vara kvar med hälften historia i Baresi och Rapetti och hälften av mina ledare, för att på bästa sätt lyckas få ihop det som har varit och det som kommer att vara och för att ge en sorts kontinuitet under bytet av tränare, mina idéer i en okänd miljö. Tills nu kan jag vara nöjd med veckans jobb, men imorgon måste vi börja med att vara Inter.”

Det finns  stora förhoppningar på Fredy Guarins debut, är han redo och hur viktig kan han vara?

“Fredy är en viktig kille, som spelare och som man, han tränar med väldigt hög intensitet och han håller på att ta vara på det fina jobb som han gjort med Combis gäng som tog tillbaka honom på rekordtid. Jag tror att han kommer bidra härifrån till slutet av säsongen och det kommer att hjälpa oss mycket. Han är en väldigt bra spelare fysiskt sett och har en spelmotor som är mäktig, vilket gör att han måste ha mer uppmärksamhet för att komma tillbaka till att vara så bra som vi känner till, men hans fysik är verkligen speciell..”

Moratti var på Appiano idag..

“En fin signal såklart. Vi är alla enade och vill göra ett resultat, han frågade mig bara hur laget mådde. Presidenten är alltid väldigt uppmärksam på hur laget mår och så vidare.”

Känner du dig som en vinnare även för vinsterna i ungdomsfotbollen?

“Det här är titlar som man ofta tycker om mer i utlandet, de som har vunnit är de spelare jag har tränat. Just nu är de jag definierar som vinnare Inters ungdomsspelare och Roma, jag gör mitt för att de ska göra bra ifrån sig och sedan kanske en straff kan ge dig det ryktet, kolla mot Ajax i finalen så hade min kollega i Ajax jobbat fantastiskt bra men allt gick inte som det var tänkt, jag definierar mig som en tränare som växer, jag är en stor chans och kommer göra allt och mer än det jag har för att visa att jag förtjänar Inter och att jag kan hjälpa Inter.”

Har du jobbat på lagets problem? Hur tror du att de ska lösas, byta spelare, formation eller instälning kanske..

“Jag kan bara en metod till att lösa problem och det är att jobba svettigt, förbereda varje träning väldigt bra. Jag har sett mina killar på ett väldigt bra sätt, men jag vet mycket väl att allt kommer att vara antingen bra eller katastrof beroende på morgondagen. De här spelarna har skrivit historia i fotbollsvärlden, de är professionella och jag känner att det är helt rätt att säga att de gav allt under Gasperini, Ranieri och att de kommer ge allt med mig eller vem som helst som Moratti hade ringt istället för mig.”

Vad har du betts göra av Inter? Man pratar ofta om Bielsa och om ett liknande projekt..

“De har frågat mig om en enda sak och det är att slå Genoa. Inte sju, åtta matcher nej. Utan enbart att slå Genoa, jag vet inte ens vilka vi möter efter.”

Kommer dina mästare imorgon vara de bästa som du har tillgängliga?

“Säkerligen ja. Jag är ledsen för de frånvarande såklart, men enligt mig kommer det bästa Inter som är möjligt för stunden spela imorgon. Vi hoppas få tillbaka alla, men jag är lugn.”

Den enda primaveraspelaren som har blivit uttagen är Livaja, sedan är det fyra målvakter och då även Di Gennaro, är det för att J. Cesar är tveksam?

“Nej Julio mår bra efter ett litet problem och har viljan att spela och ge sitt bästa. För Di Gennaro är det ett pris efter vinsten i NGS. För Livaja är det kompletteringen av en avdelning, en kategori av spelare som jag just nu har få av, med Alvarez och Sneijder borta så kommer han hjälpa mig komplettera det material av offensiva spelare och strikers jag har.”

Vad är Livaja för typ av spelare?

“Han är en spelare som har debuterat i Serie A, han kan spela släpande anfallare och även ytter.”

Vad är Genoa för lag?

“Det är ett lag som har identitet, spelare av kvalitet i anfallet och en hög rytm. Det är säkert att det kommer vara en väldigt svår match.”

Gillade du artikeln? För att visa ditt stöd till sidan och skribentens tid så tryck på gillaknappen för att sprida! Tack 

By Editorial Staff