Omgång 30: Inför Stramaccionis första match

<!--:sv-->Omgång 30: Inför Stramaccionis första match<!--:-->
March 31, 2012 10:46
( )

Tvåsiffrigt. Det är tvåsiffrigt.

Inters måltavla på distans är fortfarande att nypa den tredje Champions Leauge-platsen. Den platsen innehas just nu av Lazio som ligger tio poäng (51) före Inter (41) efter förra veckans förlust mot Juventus. Lazio möter Parma på bortaplan på lördagkvällen. Låt oss gå igenom helgens spelschema och se hur de andra matcherna kan komma att påverka Inter.

Omgångens första match är Catania i ett bortamöte mot Milan. Catania som ligger 1 poäng för Inter på stabila 42 poäng och en sjunde plats för Vincenzo Montellas lag. Skulle Inter då vinna sin match hemma mot Genoa och Catania spelar oavgjort eller går på en sannolik förlust mot formstarka Milan så kommer Inter gå om och återta sjunde platsen. Roma som ligger på stjätteplatsen med 44 poäng spelar hemma mot Novara, om Novara vinner och Inter vinner så kan vi då lägga oss på samma poäng som Roma. Däremot så är det till föga tröst, få lag förlorar mot Novara hemma…. ja…

Udinese och Napoli ligger båda på 48 poäng framför Roma. Udinese möter på söndagseftermiddagen Siena på bortaplan medans Napoli på söndagkvällen spelar en riktigt tuff borta match mot Juventus. Om allt går Inters väg så tappar båda dessa poäng. Vi behöver knappast påpeka att i Champions Leauge-racet så behövs varje poäng nu.

 

  

By Editorial Staff