LA BOMBA: Lazio kan få poängavdrag, Inters väg mot Champions League sig

LA BOMBA: Lazio kan få poängavdrag, Inters väg mot Champions League sig-->
<!--:sv-->LA BOMBA: Lazio kan få poängavdrag, Inters väg mot Champions League sig<!--:-->
April 5, 2012 14:07
( )

Den senaste spelskandalen verkar vara mer omfattande än någon väntat sig. Eurosport rapporterar idag att flera poäng kan komma att dras från flera olika lag i Serie A, efter de uppgjorda matcherna som mestadels handlat om Bari och Atalanta. Nu uppdagas flera fall som kommer att utredas.

De tre spelarna som är gripna är Atalantas Cristiano Doni, Lazios Giuseppe Signori och Atalantas (då Baris) Andrea Maisello.

Nu dras nio andra klubbar in i den nya spelskandalen och tre av dessa är misstänkta för “direkt inblandning”, vilket resulterar i en direkt nedflyttning till Serie B. Fråga Juventus, de kan intyga vad det innebär. Dessa tre klubbar som kommer utredas för detta är Siena, Lecce och Atalanta.
Även klubbar där enskilda spelare är inblandade kommer att utredas och klubben kommer då att straffas med minuspoäng. fem klubbar är misstänkta för det (som kallas “objektivt ansvar”) och dessa är inga mindre än Lazio, Genoa, Chievo, Bologna och Udinese. Parma och Cesena misstänks också på svagare grunder. Eurosport publicerar också en lista på hur många poäng respektive lag skulle kunna komma att förlora.

Atalanta – Sju poäng
Bologna – Två poäng
Chievo – Ingen påföljd bedömd
Parma – Ingen påföljd bedömd
Cesena – Tre poäng
Genoa – Två poäng
Lazio – Sju poäng
Udinese – Ingen påföljd bedömd

Vidare så kan UEFA gå in och stänga av Lazio från kommande Europacupspel om de visar sig vara alldeles för djupt insyltade. Utan att vara skadeglad så får man som Interisti hoppas på det, då en fjärdeplats skulle räcka även om Lazio skulle hålla sig kvar på tredje platsen utan poängavdrag. Skulle Lazio få dessa sju poäng fråntagna så hamnar Lazio på samma poäng som Inter har nu inför de sista omgångarna. Dock lär den här rättsprocessen bli mer segdragen än så. 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter