Stramaccioni show:”Jag hade också busvisslat ut mig om jag var publiken”

Stramaccioni show:”Jag hade också busvisslat ut mig om jag var publiken”-->
<!--:sv-->Stramaccioni show:”Jag hade också busvisslat ut mig om jag var publiken”<!--:-->
April 11, 2012 23:59
( )

Det var en mycket lättad, glad och skämtsam Stramaccioni som dök upp på presskonferensen efter onsdagskvällen seger mot Siena. Våra kollegor på Fcinternews.it ställde den första frågan som handlade om det inte hade varit bättre att byta ut Ricky Alvarez tidigare då denne såg mycket trött ut mot slutet och Stramaccioni svarade: “Vi räknade med att göra det, men vi fick två skador på Obi och Samuel. Det här gjorde att vi innan tredje bytet var tvungna att vänta lite, men ni har rätt han skulle ha bytts ut tidigare. I första halvleken släppte vi kanske till målet för mycket, matchen gick som den inte skulle mot ett Siena som är mästare på att inte ha boll och på att kontra. Andra halvleken visade vårt moment, vi gjorde en bra prestation med kvalitet och kvantitet, jag såg ingen nedtrappning i en match där vi tappade två spelare och med en Lucio som avslutade matchen i dåligt skick, en stark signal för killarna.”

Tabellen?

“Det finns lite tid för att kolla på den eftersom att vi om 48 timmar kommer att gå på planen mot Trieste, vi tror såklart på oss med all vi har och det såg ni idag på viljan vi hade att vinna. Men på lördag har vi en väldigt svår match och ifrån den matchen kan det gå många resonemang. En kemi mellan mig och spelarna den tredje matchen? Det måste ni fråga de, i matchen idag syntes jobbet de har gjort i veckan, vi har en precis idé och vi försöker utveckla den, på tolv tretton dagar har vi jobbat med en klar inriktning och det viktigaste är spelarnas vilja att vinna. Vi har levt igenom viktigare matcher men jag såg ingen skillnad på viljan i den här matchen ifrån de viktigaste.”

Nagatomo och inte Ranocchia för Samuel?

“Jag ville ha en ytter med mer explosivitet och inte en mittback, med Chivu på plan kunde jag få in en spelare med mer explosivitet som Nagatomo som också fixade straffen. Yuto är en viktig spelare, motivationen som han bidrog med betyder att han tror på sin potential och på sin tränare, jag ville ha två yttrar som anföll mer och som var bra en mot en, vi var obalanserade, men vi anföll mycket och man ska inte glömma att ytterbackarna även försvarade bra.”

Tror du på tredjeplatsen mer nu?

“Min övertygelse kommer ifrån grabbarnas växt, jag tror inte vi kommer trea, men jag tror att vi kommer göra allt för att komma trea. Vi vet att vi ligger bakom och att de inte beror på oss, vi kan vinna alla matcher men det beror på de andra, idag skickade vi dock ut en stark signal.”

Efter tre matcher i Serie A, hur är Serie A sett ur dina ögon?

“Som Oronzo Cana säger: Det är mycket. Skämt åsido, jag har varit mig själv, jag har mina idéer, klara men enkla, jag försöker att ge spelarna mina idéer med ödmjukhet men med bestämdhet. Det finns mycket att lära, Sannino var väldigt snäll mot mig, alla ger mig råd, det är väldigt fint gjort, men jag kan försäkra att jag vid sidlinjen känner mig väldigt bekväm. Sedan har jag mycket att lära mig utanför.

När du tog ut Obi så vrålade publiken och tyckte du gjorde fel:

“När han gick ut så sa jag till honom: Du gjorde så jag fick en miljard busvisslingar, ta dig mot benet och visa att du är skadad!! Skämt åsido, han var skadad och jag kunde inte göra något annat, men jag håller helt med om att han var en av de bästa på planen. Publiken gjorde också det och gjorde rätt i att vissla ut tränaren”

De tre anfallarna idag, är det de tre riktiga startspelarna?

“Pazzini ändrade på anfallets sätt, i mina idéer spelar vi med två yttrar och en central anfallare, det här betyder inte att man inte kan spela med två centrala anfallare i en match som pågår, idag valde jag Milito ifrån början men även Giampaolo är en stor anfallare.”

Börjar smaken falla in nu?

“Man måste också försöka vara omedveten, jag vet att jag går igenom en fantastisk erfarenhet, jag kanske inte har förtjänat den på planen, men presidenten gjorde sitt val och jag var tillgänglig och jag lever för varje dag. Sedan vet jag inte vad min dimension är.”

Sneijder och Maicon?

“De mår bättre, de tar sig tillbaka, vi måste hantera de på bästa sätt och de kommer att komma tillbaka när doktor Combi ger mig ett ok. Vi väntar på de lugna och vi vill att de ska komma tillbaka när de är redo. Alvarez, spelade många minuter vilket betyder atth an tagit sig tillbaka bra. Jag tror dock inte de två är tillbaka mot Udinese. Samuel och Obi kommer vi se över imorgon, för oss är det två viktiga förluster. Obi hade bara kramp, men han hade också en återkänning. Samuel hade ont i låret och om han vill bytas ut betyder det att det var nödvändigt. Det är stora förluster, men imorgon kommer det analyseras och vi kommer räkna våra skadade.”

Källa: fcinternews.it

Attenzione: Den här artikeln översätts 01:00 av en person som har varit vaken i 14 timmar och som har slitit hela dagen i skolan. Jag hoppas ni alla gillar artikeln för att visa att det här jobbet uppskattas och på så sätt också sprider vår sida. Det krävs mer än ni tror, men ni läsare är de som motiverar oss. 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter