Ett påskvykort från Toscana

April 13, 2012 16:44
( )

Under påskhelgen spelades en ungdomscup i Toscana som heter Memorial Daniele Mariotti och ett av de deltagande lagen var Valla IF från Sverige med en lagledare som även är medlem i Interisti Svedesi och heter Håkan Sköldin. Valla IF’s P00 deltog tillsammans med bland andra Inters 12-åringar. Här nedan följer ett resereportage från en lagledare som blev mycket imponerad av Inter’s ungdomsakademi, fick hindra sin son att snyta sig i en Juventus-flagga samt tipsar om en framtida storspelare.

“I staden Montecatini Terme spelades Memorial Daniele Mariotti. Åldern på spelarna var 12 år och spelformen var 9-manna med offside inom straffområdet. Deltagande lag var Lazio, Fiorentina, Udinese, Juventus, Empoli, Lausanne, Reggiana, Fiorentina, Inter med mera. Jag var där som tränare med mitt lag Valla IF. Vi mötte bara ett av de toppseedade lagen, Fiorentina som var ett riktigt starkt lag och dom krossade oss med 12-0. Våra andra matcherna var spelmässigt jämna men tyvärr förlorades samtliga främst på grund av att matchtempot var högre än vad vi var vana vid samt att vi tekniskt var underlägsna. Dessutom var det betydligt tuffare spel än i Sverige. Mitt lag hade turneringens bästa klack. Den striden vann vi. Ett publikstöd som på San Siro! Juventusfamiljerna hade en enormt stor Juventusflagga som förpestade tillvaron för oss alla och jag hann precis hejda min förkylde son innan han snöt sig i den. Han tyckte den såg ut som en stor näsduk. Juventus åkte snart nog ut och föräldrarna fick rulla ihop flaggan. Till min stora glädje.

Jag hade förmånen att få se 3 matcher med Inters 12-åringar. Dom krossade Milan Academy från Australien i den 1:a matchen. Inter var överlägsna både storleksmässigt och spelmässigt. Matchen slutade 8-0. Milan Academy är en klubb från Sydney som grundades av Andrea Icardi som har spelat 190 serie A matcher för Milan, Lazio och Atalanta. Nästa match jag såg var semifinalen mot Lausanne. Tyvärr hade det regnat hela dagen så planen var i dåligt skick vilket förstörde spelet. Var mest krig på mittfältet utan något egentligt spel. Inter vann här med 3-2. Förvisso reducerade Lausanne i slutminuterna men Intersegern kändes aldrig riktigt hotad. Lausanne kändes som turneringens näst starkaste lag, som jag ser det var Inter-Lausanne den moraliska finalen. Schweizarna var ett mycket trevligt lag och vi bodde på samma hotell. Eftersom spelarna pratade bra engelska fick vårt lag många nya vänner och våra föräldragäng hade flera trevliga middagar tillsammans I semifinalen ställdes Inter mot Udinese. Inter vann här utan större problem. Tror det blev 4-0. Var en underbar kvällsmatch i försommarvärme. Jag satt såklart med Interföräldrarna och skrek. Empoli besegrades sedan i finalen med 3-0, något vi inte kunde bevittna eftersom vi redan var på väg hem. 

Turneringens skyttekung var Inters nummer 9 som gjorde 10 mål. En stor urstark Balotelli kopia. Tyvärr fick jag aldrig reda på hans namn men han var ett huvud högre än sina medspelare vilket gav honom ett stort fysiskt övertag. Dock är det högst tveksamt om han kommer att göra mål i den omfattningen när övriga växer ikapp honom.

Min och allas favorit i turneringen var Giovanni Tchetchoua, en stor liten spelare! Han låg bakom det mesta i Inters anfallsspel och hade en spelstil som Sneijder och såg ut som Obi och hade en underbar teknik och speluppfattning. Hans familj kommer från Kamerun och pappan har spelat i Kameruns u21-landslag. Han har flera syskon och alla spelar fotboll. Jag lärde känna både hans mamma och pappa under turneringen och de var otroligt trevliga människor. Jag har bestämt träff med pappan på San Siro om en såsidär 10 år men det kan gå snabbare. Giovanni Tchetchoua, ett namn att lägga på minnet.

Håkan Sköldin

Ledare Valla IF P00″ 

By Nima Tavallaey Roodsari