Stramaccionis presskonferens:”Den riktiga Zarate har inte visat sig förrän nu. Inter är mitt nu och förhoppningsvis min framtid”

Stramaccionis presskonferens:”Den riktiga Zarate har inte visat sig förrän nu. Inter är mitt nu och förhoppningsvis min framtid”-->
April 13, 2012 13:21
( )

Udinese har gjort väldigt bra ifrån sig hittills och har kvalitet..

“Det är något som man inte kan förneka, de har varit bra hemmaplan och deras plats i tabellen beror först och främst på det, det här är något man inte kan förneka och det visar svårigheterna med matchen.”

Hur är din relation med Moratti? Har ni kommit överens om något speciellt som kan få dig att stanna?

“Vi kom överens efter ett samtal som varade i en och en halv timme där vi pratade om allt, han bad mig bara om att vinna.”

Vem kommer du välja när Samuel är borta och hur är det med Ranocchia och Juan?

“Walter Samuels frånvaro är ett hårt slag, han är en av de bästa försvararna i världen. Men redan i onsdags så hittade vi stabilitet utan honom och det kommer vi försöka göra även imorgon. Ranocchias situation är olik Juans, Ranocchia är redan en viktig spelare och Juan är inte prövad än. Jag har fått honom att spela i primaveran, han är en intressant spelare och jag är säker på att han kommer vara redo att spela när han behövs.”

En fantastisk Milito….

“Han är i fantastisk form, det är säkerligen inte jag som har upptäckt honom och jag ger bara ett svar som visar att jag inte tvivlar alls på hans kvalitet. Pazzini? Även han har varit viktig senaste tiden, även i onsdags och i Trieste var han nära målet, det är svårt att påverka matchen på få minuter, men han är otroligt professionell, han tränar alltid på högsta nivå och är alltid redo.”

Är Sneijder klar för comeback? Kommer Maicon operera sig?

“Jag har inte hört något om operationer, jag tycker att de båda har en stor vilja att komma tillbaka. Wes kör tom dubbla pass, vi väntar på de båda med öppna armar.”

Kommer du att ändra dina idéer taktiskt sett för att möta Udinese?

“Vi jobbar för att ha en identitet och en idé som vi kan hålla fast vid eftersom att det representerar DNAt för ett lag. I en enskild match så gör man många värderingar, även taktiska, därför måste vi hitta den rätta balansen eftersom att Udinese kan skada oss, vi jobbar hårt. Vi måste ha en mix mellan våran identitet och anpassningar till Udineses styrkor.”

Vad behöver ni förbättra direkt?

“Jag tror inte de finns några speciella recept, de här tre första matcherna har jag tagit mina idéer och först och främst mycket jobb till planen. Vi håller på att göra något bättre och man ser bra intentioner, vi håller de negativa aspekterna för oss själva, men den inslagna vägen är att jobba hårt utan att tappa bort oss i för mycket ord. Vi har problem, men vi jobbar på dem

Man trodde på en Stramaccioni som direkt skulle ta med sig många ungdomar, men det kanske är omöjligt att låtsas som att det vore möjligt?

“Jag är nöjd eftersom att jag redan som tränare för primaveran pratade om det här ämnet och jag kommer inte ändra på mina ord. Jag sa att Inter har många intressanta ungdomar, men i vår nation så är det inte nödvändigtvis de bästa spelarna som tar en plats i Serie A, tillskillnad ifrån andra länder. Skillnaden ifrån ett primaveralag av högsta klass och ett lag i Serie A är genetiskt sett väldigt stor. Spelarna som lyckas är undantaget som bekräftar regeln, se på Balotelli, Destro och Obi, de gör stora och viktiga saker men man pratar inte så mycket om de, därför tycker jag det är svårt i Italien, speciellt nu när man går mot en föryngring. Inter har intressanta ungdomar som är redo och de här ungdomarna har ett viktigt projekt framför sig, presidenten har bett mig att vinna och att ta laget till Europa, jag kollar bara på spelarnas värde och inte deras ID-kort. Jag tror inte unga tränare som föredrar unga spelare bara för att man själv är ung, jag vet att vår snittålder är 30 år vilket är väldigt högt, men jag måste varje dag försöka spela med det bästa Inter.”

I andra länder finns det reservlag, är det inte dags för Italien att börja med det också för att minska skillnaden som finns mellan ungdomarna och a-lagen?

“Man pratar mycket om det i Italien, det är ett aktuellt ämne och jag är den som är minst insatt i att kommentera det eftersom att jag är den sista som har anlänt, men jag tror att det behövs något mellan a-laget och primaveran. Nextgenseries var för u-19, men många länder har även U21 och U23, inte vi.”

Du har varit viktig i Zarates återkomst, tycker du han förtjänar att bli köpt?

“Moratti har visat att han är smart eftersom att han ser det som händer på planen och även när jag pratade med Zarate så sa jag till honom att hans riktiga värde inte hade visats ännu. Sedan får Branca och Moratti värdera i juni, men Mauro Zarate hade inte visat sig tills nu. Han har gjort bra prestationer, han kan göra ännu bättre ifrån sig också men han visar just nu varför Inter investerade i honom. Sedan så vet jag inte om han blir köpt.”

Moratti sa att en tränare för Inter måste vara lite galen, känner du dig så?

“Jag skulle föredra oförutsägbar eller genialisk, galen vet jag inte. För att träna Inter behöver man vara medvetslös, när jag gick ifrån Longo till Milito, kanske Moratti märkte av den medvetslösheten”

Om du vinner alla matcher, stannar du då?

“Moratti har bett mig vinna överlag, det tycker jag är normalt och det är även normen. Jag håller på att lära mig att skillnaden mellan vinst och förlust i Serie A ofta kan bero på en prestation ifrån en spelare eller en tränare. Jag vet inte om det betyder att jag kommer stanna, jag vill alltid vinna, om jag stannar betyder det att jag har gjort bra ifrån mig, men jag tänker bara dag för dag. Vi jobbar bra, men imorgon kommer vi att spela en av de svåraste matcherna i Italien vilket gör att vi även kan ha ett sämre resultat, vi försöker jobba på planen.”

Kommer Forlan få en till chans?

“Vi har aldrig sagt att han inte ska få en chans. Han, Alvarez, Sneijder, Zarate kan alla spela tillsammans med våran centrala anfallare, jag är glad om vi har alla tillgängliga, i onsdags valde jag Alvarez, men det var ingen passning till Forlan.”

I hemmamatchen så försvarade Udinese, Inter försökte vinna och förlorade matchen. Tänker du på någon taktisk lösning eller överraskning?

“Du har rätt, utifrån så kan det verka som att vi kommer bli det perfekta bytet för Udinese, men en tränares intelligens eller ett lag som på planen kommer försöka att ta matchen i sina egna händer tills Udinese inte kommer med sina vapen: kontringarna, så kommer Udinese göra det på våra fel och på de ytor som vi lämnar. Jag drömmer om ett Inter som håller hårt i sin identitet,  men som anpassar sig till Udineses styrkor. Sedan så är det alltid en stor skillnad mellan att förbereda en match och att utföra det på planen.”

Du förbereder match för match, vi kollar på spelchemat och ni har fyra svåra matcher framför er, men även direktmatcher mot Udinese och Lazio. Kan det vara en fördel?

“Så som jag resonerar så föredrar jag att ha makt över mitt egna öde, men vi är bakom och vi måste försöka se verkligheten, om de som är framför oss inte tabbar sig något så har vi ingen chans. Därför så föredrar jag att spela för det och tillverka mitt egna öde. Vi kommer vänta tålmodigt på domen ifrån planen, men jag föredrar direktmatcherna även om det är svårare att vänta på motståndarnas resultat.”

Gav matchen mellan Udinese-Roma dig några idéer om hur du kan bemöta Udinese?

“Ja även för att de liknar oss. Men varje match har sina egna episoder.”

I din första erfarenhet av Serie A så står du redo att försöka ta Inter till europa, du måste försöka ta dig förbi Roma, ditt f.d. lag. Ger det dig speciella känslor?

“Jag tänker inte på det, vi måste inte möta de och för mig är de en rival för Champions precis som Lazio, Udinese och Napoli. Jag var i Roma i 6 år, men mitt nu är Inter och jag hoppas även det är min framtid. Vilka som är i bäst form? Det är ett jämnt mästerskap, vi är i bra form. Men det är svårt, när Roma spelar sin fotboll är de väldigt bra, men de gäller även de andra.”

Det har pratats om en möjlig återvändo för Leonardo, hur skulle du se honom som direktör här i Milano?

“Leonardo är en person som har gjort väldigt bra ifrån sig här, han har ett väldigt högt tekniskt värde, vart han än går så kommer han göra bra ifrån sig. Vart han än går så kommer han att höja värdet.”

Källa: Inter.it
Gillade du artikeln? Visa din uppskattning för skribentens jobb genom att gilla och dela med dig så att vi växer! Det är det minsta ni kan göra! 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter