Terzo Tempo: Låt oss fortsätta såhär!

Terzo Tempo: Låt oss fortsätta såhär!-->
<!--:sv-->Terzo Tempo: Låt oss fortsätta såhär!<!--:-->
April 26, 2012 00:49
( )

Knappt hinner man slå sig till rätta innan Julio Cesars stolpe skakar till. Danilo har smaskat in 1-0 till Udinese efter. Det står 1-0 till Udinese. Besvikelsen som flödar genom kroppen. Orden “1-0 Udinese” känns lika så sorgligt och självförtroendet faller i botten. “1-0 Udinese” förnimmer samma känslor som “VG+”, “Vi har gått vidare med andra sökande” eller “Är den inne än?”

Men, med hastigheten av ett McDonaldsbiträde vände Wesley Sneijder på steken med ett skott utifrån som gled mellan Samir Handanovic händer, mellan hans händer. Det går inte heller lång tid innan Sneijder dyker upp igen på ett lite små hackigt förarbete av Milito, men som fortfarande håller geniun världsklass. Mycket likt framspelningen mot Barcelona i semifinalen på hemmaplan 2010. Sneijder kommer inlöpandes i straffområdet från vänstra kanten och serveras med en boll perfekt i steget av Il Principe. Den enda skillnaden idag är att bollen lyfts enkelt över Handanovic, istället för mjukt placerat bredvid Victor Valdes.

Matchens lirare i mötet mellan Fiorentina och Inter var Ricky Alvarez och han höll sig kvar uppe på den nivån även idag. Jag har haft mycket tvivel om Ricky Alvarez, har kallat honom för både “as” och “apa” i en ytterst frustrerad krönika under mer orutinerade dagar. Handen på hjärtat, jag tror nog att det är dags att ta tillbaka den kritiken. Jag tycker fortfarande inte att han är värd de 12-14 miljonerna som han kostade när han köptes från Velez Sarsfield. Fortsätter han på den vägen han börjat vandra på nu så tvivlar jag inte på att han kan komma att göra sig värd priset. Detta inte enbart för att han gör “Årets tåpajs-mål”, men för hans rörelsemönster över planen. Sättet han drar isär ett försvar på sin kant, framför allt i samarbete med Maicon, som hotar med fart och inläggsprescion, och Diego Milito som alltid tar med sig bevakningen vart han än rör sig på planen. Det är ett jobb som blir väldigt viktigt för att ett lagspel ska fungera. Man öppnar upp ytor för varandra och det är då man får igång ett spel.

Tidigare har jag gnällt på att spelet går för långsamt, att mottagningarna är för dåliga och tar för lång tid och därav att spelare redan har hunnit ta sina löpningar till slutposition, innan “spelfördelaren” ens tagit sig tid att lyfta blicken för att hitta en passningsväg.

Det finns inte mycket att analysera, vi spelar otroligt bra jämfört med vad vi presterat under resten av säsongen.  Må det fortsätta såhär! 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter