Inters ungdomar: Obesegrade i derbyt! Samadan: “Alltid trevligt att vinna derbyt”

Inters ungdomar: Obesegrade i derbyt! Samadan: “Alltid trevligt att vinna derbyt”
April 30, 2012 19:35
( )

Giorgios Gattis Nerazzurri spelade sista derbyt den här säsongen i respektive ungdomsliga. Från Primavera till Giovanissimi Regionali B(P-99), så har Inter och Ac Milan totalt spelat 12 gånger mot varandra: med 10 segrar för Inter och 2 oavgjorda(första delen av säsongen för Allievi A och Allievi B), och 24 gjorda mål och 7 insläppta visade Inters ungdomsakademi vem som är bäst i staden. 4-0 var den största segern vunnen av Gianmario Corti’s Allievis B lag i den andra delen av säsongen.

Roberto Samadan, chef för Inters ungdomsakademi kommenterade:

Att vi är obesegrade i derbyt är något som verkligen glädjer oss. Jag tror att det är första gången som detta sker och det är ännu en tillfredställse jäms med andra de senaste åren.”

“Ac Milan är våra främsta konkurrenter. De är organiserade och har samma mål som vi har. De är klubben som vi måste jämföra oss med. De gör också viktiga investeringar i deras akademi, så dessa vinster är ytterligare bevis på kvalitet. Det jag vill säga, och det är ett faktum som sticker ut mest, är kvaliteten på det dagliga arbetet från våra tränare.”

“Derbyt är en känslig match, både i sina taktiska och tekniska aspekter samt i dess mentala bit. Faktum att vi inte har förlorat innebär att alla Intertränare visste hur de skulle ge sina pojkar rätt motivation och en känsla av tillhörighet. Resultatet är inte vårt primära mål, men det är alltid trevligt att vinna, framförallt i derbyt” avslutar Samadan.

By Kujtim Spahija