Live från Parma: Dagen som gått

May 1, 2012 18:49
( )

Tisdag 16:40

Sagt och gjort gick vi till Parmas öppna träning i Parco della Cittadella. Spelarna verkade inte vara så himla taggade på att spela boll utan de gick igenom uppvärmning och småövningar innan de skulle köra resten av sin träning på Ennio Tardini. En stängd träning inför matchen mot Inter och där troligen mesta delen gick åt för att förbereda matchen. Spelarna stannade kvar och skrev autografer till många av supportrarna. Då vi har tänkt besöka träningsanläggningen på torsdag orkade vi inte trängas utan såg bara på när Giovinco omringades av en stor majoritet av supportrarna medan resten av spelarna inte var så intressanta.

Efter träningen gick vi till en pizzeria i närheten av hotellet där vi avnjöt en brakmåltid av högsta klass till ett bra pris. När mina två vänner hade ätit upp sina pizzor satt jag med en bit kvar. Ägaren tog deras tallrikar och frågade mig sedan vad jag skulle göra med den kvarvarande biten. Jag svarade: ”Jag ska äta den.” Det blev dagens skämt på pizzerian. Tydligen så såg jag helt vettskrämd ut när mannen kom för att ta min tallrik där en gudomlig slice pizza låg kvar. Ägaren berättade nog det för varenda person som kom in och som jobbade där och alla tyckte det var lika kul. Han kom sedan in med ett baseball-trä och sa: ”Här har du vad som händer om du inte äter upp.”

En bild från gårdagen. Sias standardmeny: en pizza och en pasta.

Vi skrattade gott och sedan bjöd han vårt bord på ett glas Limoncello. För er som inte vet är Limoncello en italiensk citronlikör som är rätt stark. Man dricker den efter maten för att få igång matsmältningen, sedan är det rätt gott också om jag får säga det själv.

Just nu tar vi det lugnt på hotellet, ikväll är det Napoli-Palermo och den matchen har vi tänkt se ute. Imorgon är det matchdag och det ser vi alla fram emot!

Tisdag 16:40

Sagt och gjort gick vi till Parmas öppna träning i Parco della Cittadella. Spelarna verkade inte vara så himla taggade på att spela boll utan de gick igenom uppvärmning och småövningar innan de skulle köra resten av sin träning på Ennio Tardini. En stängd träning inför matchen mot Inter och där troligen mesta delen gick åt för att förbereda matchen. Spelarna stannade kvar och skrev autografer till många av supportrarna. Då vi har tänkt besöka träningsanläggningen på torsdag orkade vi inte trängas utan såg bara på när Giovinco omringades av en stor majoritet av supportrarna medan resten av spelarna inte var så intressanta.

Efter träningen gick vi till en pizzeria i närheten av hotellet där vi avnjöt en brakmåltid av högsta klass till ett bra pris. När mina två vänner hade ätit upp sina pizzor satt jag med en bit kvar. Ägaren tog deras tallrikar och frågade mig sedan vad jag skulle göra med den kvarvarande biten. Jag svarade: ”Jag ska äta den.” Det blev dagens skämt på pizzerian. Tydligen så såg jag helt vettskrämd ut när mannen kom för att ta min tallrik där en gudomlig slice pizza låg kvar. Ägaren berättade nog det för varenda person som kom in och som jobbade där och alla tyckte det var lika kul. Han kom sedan in med ett baseball-trä och sa: ”Här har du vad som händer om du inte äter upp.”

Vi skrattade gott och sedan bjöd han vårt bord på ett glas Limoncello. För er som inte vet är Limoncello en italiensk citronlikör som är rätt stark. Man dricker den efter maten för att få igång matsmältningen, sedan är det rätt gott också om jag får säga det själv.

Just nu tar vi det lugnt på hotellet, ikväll är det Napoli-Palermo och den matchen har vi tänkt se ute. Imorgon är det matchdag och det ser vi alla fram emot!

By Editorial Staff