“Derbyt vinner vi” säger han i en intervju med tidningen Corriere dello Sport.

Matchen mot Parma.

Jag blev överraskad av uteslutningen. Vi har många bra spelare och laget är konkurrenskraftig, oavsett vem som går in på planen. Jag är ledsen för förlusten men om två dagar så kommer vi gottgöra det i derbyt. Tredjeplatsen? Det finns ett litet hopp. Vi tror på sex poäng på två matcher, sedan får vi se.”

“Redo för derbyt? “Jag är 100%. I Parma vilade jag eftersom jag kom från två raka matcher. Jag är laddad och vill hjälpa laget”

Derbyt motsvarar passion:

“Matchen är alltför viktig. Det kommer att bli ett nöje att spela, men vi vill vinna. Vi kommer att spela mot ett bra lag, men vi är inte sämre. Fansen på Twitter gjorde det klart för mig hur viktigt det är att vinna derbyt. Jag vill göra de nöjda.”

Guarin, en rätt man för vissa matcher.

“Jag spelade i Frankrike med Saint-Etiennes tröja mot Lyon. Rivaliteten är mycket stark och jag märkte det när vi förlorade. Mot Benfica förra året gjorde jag 1-0 med 2-1 som slutresultat. Om jag gör mål imorgon? Jag ska försöka göra det både mot Milan och Lazio.”

Taktiska positionen:

Jag spelade alltid centralt i tremannamittfält. Jag spelade bra i Porto och kom fram till skjutlägen lätt.”

Om Andrea Stramaccioni.

Han vill mycket. Det är en stor arbetare”
Om framtiden:

“Jag stannar i Inter nästa år. Jag är säker. När jag anlände sa jag att jag har inga problem med att bekräfta det: Inter är laget jag gillade innan jag kom hit och nu är jag här, jag vill inte lämna.”

“Jag tänkte på Intertröjan och drömde om det, så nu bär jag tröjan och jag har inte för avsikt att ta av mig den” sa han till Corriere dello Sport.

Ett skämt Om sin landsman Luis Muriel som ryktas till Inter.

“Jag sa till honom att komma hit till Inter”

Inter betalade 1€m för lånet med köpoption för €13 miljoner i slutet av säsongen.

Klubbarna måste nå en överenskommelse, det inser jag. Jag fokuserar bara på att spela, men jag hoppas att de gör en affär och att jag kan stanna i Milano en lång tid”.

Sonen är inskriven i en Interskola och det är en signal:

“Han gillar att spela fotboll och jag är glad om han spelar”

Fernando och James Rodriguez:

“De är riktigt bra. Fernande är en central mittfältare som spelar på ett enkelt sätt och gör det möjligt för två andra mittfältarna att sticka ut. James är en ytter, en släpande anfallare med en fin vänster.”

Roma är nära din mentor, André Villas-Boas:

“Det är en mycket stor tränare. En ung tränare som behöver ett ungt lag som kan följa honom.
I Porto vann han allt, i Chelsea var det annorlunda. Han vet hur man förmedlar förtroende.”

I Inter för att vinna?

“Jag tror vi kan vinna en hel del här och Inter har ett projekt på bordet. Jag kom till denna klubb för att jag vill vinna och jag ångrar absolut inte mitt val. Om jag hade gått till Juventus, så hade jag varit ett steg närmare Scudetton just nu, men jag ville alltid och ville bara till Inter. Sedan alternativet kom på bordet så hade jag inga tvivel”.

Inter hämtade Guarin trots en allvarlig skada som försenade hans debut.

Självklart efter fem månade utan några officiella matcher så kan jag inte ge 100% direkt och jag är inte på den nivån jag var i Porto. Jag kan ge så mycket mer, jag är på hugget och jag vill hjälpa mitt lag i derbyt. Det kommer att bli ett nöje att spela Milano-derbyt, även om målet är naturligtvis att vinna det…”
Källa: fcinternews.it