Han har redan vunnit över Milan två gånger med Primaveran och nu är han redo för sitt första derby med förstalaget. Andrea Stramaccioni pratade om sina tankar på presskonferensen inför morgondagens match mot Milan:

“Kanske är jag alltför avslappnad, men jag känner mig inte orolig för imorgon. Min mest nervösa stund, som höll mig vaken om natten, kom när jag var valdes att ta över första laget. Det enda jag tänker på nu är att ta hand om minsta detalj för morgondagens match, räkna ut vilka spelare som är i bäst form. Jag fokuserar allt på planen”

Det är en speciell match, speciellt för Nerazzurris tränare och för alla i Inter:

“Vi är desperata att komma ut och spela matchen, och mer än bara spela, vi är desperata att spela bra. Viljan var där innan, men nu är det ännu mer, viljan är så stor, maximalt. Det är en speciell atmosfär, det är en annan typ av match och man kan känna det runt staden men även utanför. Det är oehört spännande, vi kan inte vänta med att gå ut på planen.

Kan den här matchen avgöra hans framtid i Inter?

“Det är inte en fråga som du bör ställa mig. Jag tror att min framtid kommer beslutas efter allt jag har gjort här. Det här är bara en av matcherna som människorna kan döma mig och spelarna. Men det är en match som räknas dubbelt så mycket och vår motivation är på toppen av skalan. Vi är inte bara laddade för Milan, vi är också bestämda att komma tillbaka från förlusten mot Parma.”

Stramaccioni fick samma fråga som presidenten Massimo Moratti tidigare i veckan. Är det bättre att göra Juventus en tjänst eller Ac Milan? Stramaccioni log innan han sa någonting spydigt i milanesisk dialekt:

“El il stess(Det är ingen skillnad).” med ännu ett skratt: “jag lär mig”

Stramaccioni fortsatte:

“Onsdagens förlust har inte tagit vinden ur våra segel, men det får ni se själv imorgon. Jag vill inte säga för mycket. Ni kommer att se på planen imorgon, från matchstart till slutsignalen”.

Derbyt kan ha stora konsekvenser för Milan, men Stramaccioni känner att Inter har ännu mer att förlora:

“Jag säger detta så respektfullt som möjligt. Jag är inte intresserad vad som händer med Milan, oavsett om de vinner Scudetton eller inte. Det är deras säsong. Allt jag bryr mig om är oss. Vi spelar mot ett lag som är framför oss i tabellen, men jag vet med säkerhet att deras trupp inte är 22 poäng bättre än vårt. Men domen ges alltid på planen. Vilken spelare jag skulle vilja ta från deras lag? Jag tycker att det är rätt om de har alla tillgängliga, precis som jag hoppas att jag har alla mina spelare i bästa form. På så sätt får vi alla se det bästa derbyt som möjligt.

Källa: inter.it