Söndag: 12:30
Först och främst ber jag om ursäkt för dålig uppdatering. Men när ni kommer till Italien kommer ni förstå att det här landet och Internet inte går ihop. Nog gnällt och lite mer om dagarna som har gått. I fredags var vi på Appiano Gentile och fick träffa några av spelarna för bilder och autografer. Dagens största höjdpunkter var när legenden Ruben Sosa dök upp ifrån ingenstans och tog bilder med folk. Den andra höjdpunkten var när Ivan Ramiro Cordoba gav allt och alla bilder och autografer. En Ivan Ramiro Cordoba som ikväll för sista gången är på San Siro som spelare. Stort att få träffa honom dagen innan han själv gjorde beslutet officiellt. Ivan har gjort 13 säsonger i Inter och ärat tröjan på bästa vis. En stor spelare och en stor mästare lämnar oss. Grazie Ivan.

I Milano var det igår spöregn. Supporterföreningen gick San Siro touren och sedan var det fri tid att göra vad man ville på. På stan så verkar Interisti dela upp sig i flera läger när man frågar om hur de ser på att Inter eventuellt hjälper Juventus vinna scudetton. Det som förvånar mig är hur fokus är på Milan. Vissa säger att de vill att scudetton ska stanna i Milano och andra säger att de vill se Juventus vinna för att de inte orkar bli retade av Milanisti i stan. Men vi har också träffat de som säger att de hellre dör än att se Juventus vinna en scudetto, men att Inter ska fokusera på sig själva och sin match, inte på Juventus. Kvällens match blir otroligt spännande, men jag tror inte att Inter kommer lägga sig. Det är trots allt Inter-Milan och inte en vänskapsmatch likt den som utspelades mellan Juventus-Milan förra säsongen när Juventus spelare firade förlusten tillsammans med Milanspelarna efter matchen. Rätt ironiskt när man tänker på hur läget mellan lagen är idag. Det är inte heller Lazio-Inter där supportrarna kommer påverka så mycket att ett lag knappt vågar vinna. Men skulle det rinna iväg för Milan kan det också bli droppen som får bägaren att rinna över efter den här säsongen.

Snackisen i Milano är dock Stramaccioni. Kommer han stanna? Lämnar han? Mycket talar för att Stramaccioni stannar, men det beror också mycket på hur det ser ut i kvällens derby. Skulle Inter göra en bra match så kommer Stramaccioni sitta kvar. En skandalös match och Stramaccionis förtroende hos Moratti lär minska. Faktumet som kvarstår är att Mister har vunnit fansens hjärta och troligen även presidentens.

Ikväll smäller det och fler rapporter kommer efter matchen och när vi är hemma med en normal uppkoppling.