Sammanfattning: En helt galen match slutar 4-2 till Inter där Milito gör hattrick, Maicon gör ett drömmål, Cambiasso gör enligt tv-bilderna ett solklart mål som inte ges (MÅLKAMEROR TACK!!), Rizzoli dömer en straff till Milan som är obefintlig som Zlatan sätter men gör även 1 vackert mål och har nu gjort 28 ligamål….Terzo Tempo kommer inom kort live från presskonferensen som beräknas starta om ca 20 minuter.

93:’ Matchen är slut, Juventus vinner ligan men Inter tar andra raka derbysegern.

87:’ DRÖMMÅL AV MAICON!! Får bollen 35 meter till vänster om Amelia och dundrar in 4-2. Kramkalaset som utbryter mellan Cambiasso och Stramaccioni är fantastiskt!

82:’ Lo Scudetto går till Giuve, 0-2 nu efter självmål av Canini. Samtidigt som Stramaccioni byter ut Sneijder till förmån för Cordoba

81:’ Den 37 år gamle Zanetti tar en 40 meters löpning och slår ett inlägg som blockeras till en resultatlös hörna.

79:’ Pazzini nickar Nesta på armen och Rizzoli pekar på straffpunkten, solklart. Milito sätter straffen hur säkert som helst. 3-2!!

76:’ Milan gör sitt 3:e och sista byte när Muntari byts ut mot Cassano. Visselorkanen när Muntari byttes ut var otrolig! Muntari pekade mot sitt hjärta och Milanskölden.

75:’ Inter byter ut Alvarez mot Pazzini samtidigt som Van Bommel får sitt obligatoriska gula kort.

70:’ Sneijder försöker placera in bollen i bortre hörnet men Amelia är med på noterna. Tempot har sjunkit men tendensen är klar, Milan tillåts ha mer boll medan Inter satsar på att bryta uppspelen på mitten och kontra.

67:’ Robinho frispelas men skjuter bollen högt högt över.

62′: Inter byter ut Guarin mot Obi.

59:’ De första minuternas intensitet har mattats av när Boateng tar sig förbi Nagatomo avlossar ett skott som Cesar räddar men släpper retur tillbaka till Boateng som slår ett inlägg som nickas ut av Maicon.

54:’ Det är en mycket intensiv match spelet böljar fram och tillbaka. Nagatomo fixar en hörna.

52:‘ Kompensation eller inte men när hela San Siro sjunger “Ni är precis som Juve” och viftar med vita näsdukar samtidigt som Milito får en straff som han sätter, 2-2.

46:’ Knappt hinner man sätta sig ner innan en frispelad Zlatan sätter 2-1 för Milan….

Halvlekssammanfattning: Inter kör över Milan och det är närmare 2 och 3 målsledning när Rizzoli blåser för en obefintlig straff som Zlatan sätter. Tråkigt att ytterligare en match förstörs av ett uselt domslut.

45:’ Rizzoli blåser av för halvlek.

43:’ En straff som Zlatan sätter och kvitterar till 1-1. Riktigt irriterat på både plan och läktare just nu.

41′: Milan får en straff som är obefintlig när Julio César rusar ut och blockerar bollen helt korrekt på Boateng’s friläge.

38:’ Tempot har dragits ner och följdaktligen har Milan mer av bollen och får en hörna. Som inte resulterar i någonting.

34:’ Händer mycket nu och matchen tänder till. Sneijder har ett friläge som Abbiati räddar men blir skadad i samma veva och ersätts av Amelia. I det efterföljande anfallet tar Zlatan ner bollen på bröstet på ett inlägg från vänster och är ytterst nära att kvittera, men Cesar gör en mycket bra räddning.

33′: Inter är riktigt nära 2-0 när Cmabiasso nickskarvar på Sneijder’s hörna men Abbiati gör en galen räddning. Dock är det oklart om bollen är över linjen.

27′: Cambiasso och Guarin ger inte Milan’s mittfält en sekund för att hinna bygga något konstruktivt. Zlatan går ner på mittf’ältet för att hämta boll och dribblar av 3 Interspelare innan Nocerino inte förstår att han ska ta bollen och blir därför av med bollen där Inter kontrar men utan resultat. Zlatans konstnummer väcker dock Milan som kommer till sitt första avslut.

26′: Just nu finns bara ett lag på plan och det är de blåsvarta. Milan kommer ingenvart och Sneijder, Milito och Alvarez leker med Milans försvar.

21′: Milan gör ett tidigt byte, ut går en skadad Bonera in kommer De Sciglio

19′: Lucio sätter 2-0 men detta mål vinkas av helt korrekt för offside (iaf från min vinkel).

14′: Inter spelar fantastiskt bra just nu stärkta av ledningsmålet och känns livsfarliga varje gång man får bollen. Milan

13′: Arenan exploderar när Sneijder slår ett inlägg som går förbi alla och Lucio bröstar fram bollen till Milito som gör 1-0. Juventus tar ett BASTANT grepp om Lo Scudetto.

11′: Zlatan Ibrahimovic missar i princip öppet mål när han skjuter över från 3 meter….

9′: Inter anfaller från vänster och Nagatomo kommer till avslut som räddas enkelt av Abbiati.

6′: Kvällens största busvisslingar orsakades av att det rapporterades på arenan att Juventus tagit ledningen borta mot Cagliari i Trieste, målskytt Vucinic…

5′: Något avvaktande spel i början, nästan som 2 boxare som sparrar och känner lite på varann. Inter får frispark till höger om Abbiati’s straffområde. Guarin kommer till avslut till höger om Abbiati’s stolpe.

1′: Då är vi igång. FORZA INTER!

20:44 Mina damer och herrar vi har precis fått bevittna det vackraste tifot undertecknad sett i sitt liv. MAGISKT! Internet-uppkopplingen tillåter dock inte att jag kan lägga upp bilden, men den kommer att läggas upp här så snart vi har en internet-uppkoppling värd namnet. NU KÖR VI!

20:33 Alldeles nyligen tackades Ivan Ramiro Cordoba av för allt han gjort för klubben genom att ett fullsatt San Siro gav honom stående ovationer…mäktigt!

20:28 Då kör vi snart igång derby della Madonnina LIVE från Stadio Giuseppe Meazza i San Siro. Startelvan har ni redan fått av kollega Kujtim Spahija men tål att upprepas en gång till:

Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 14 Guarin: 11 Alvarez, 10 Sneijder; 22 Milito.
Bänken: 12 Castellazzi, 2 Cordoba, 7 Pazzini, 17 Palombo, 20 Obi, 23 Ranocchia, 28 Zarate.
Tränare: Andrea Stramaccioni

Milan: 32 Abbiati; 20 Abate, 13 Nesta, 76 Yepes, 25 Bonera; 22 Nocerino, 4 Van Bommel, 14 Muntari; 27 Boateng; 70 Robinho, 11 Ibrahimovic.
Bänken: 1 Amelia, 5 Mexes, 8 Gattuso, 18 Aquilani, 21 Maxi Lopez, 52 De Sciglio, 99 Cassano.
Tränare: Massimiliano Allegri