Tretton år med Inter, 454 spelade matcher, 18 mål: med dessa siffror och med ett fantastiskt derby lämnar Ivan Cordoba Inter.

“Först och främst, tack. Tack till laget som gav mig möjligheten att avsluta på detta sätt, med mitt folk, med min familj och med denna underbara seger. Det var inte lätt att ta detta beslut men jag är glad över att ha slutat på det här sättet. Och tack till presidenten Moratti för att ha gett mig chansen att spela med det här laget” sa Ivan Cordoba till Inter Channel efter derbysegern.

“Jag har tagit emot så många överaskningar idag, den ena efter den andra. Jag är lycklig. Jag ville inte ta så mycket tid inför en så viktig match, men jag är verkligen lycklig. Kramarna från mina lagkamrater, presidenten och värmen från fansen, jag kunde inte ha bett om mer.”

Han såg mot framtiden:

“Den första delen av denna historia är över. Nu får vi se vad jag gör när jag blir stor….Jag har alltid sagt det, men jag skulle ändå vilja ge mitt bidrag till denna klubb. Men vi får se. Som vi sa, det är början på ett nytt kapitel som jag hoppas är mycket viktig. Tack, tack till alla”