Inters seger i derbyt och bekräftelsen av Andrea Stramaccioni, men också Juventus ligatitel, liksom träffen med Napolis president Aurelio De Laurenttis nära Saras huvudkontor. Detta var bara några av de ämnen som journalisterna tog upp när de ställde sina frågor till presidenten Moratti.

Så nu kan vi säga att det är en stor känsla av njutning efter derbysegern?

“Ja, utan tvekan. Jag är nöjd både för derbyt och för mina spelare, eftersom de visade hur duktiga de är, precis som jag och deras tränare visste om det. Och det är även en stor tillfredsställelse för tränaren. Han är en ung grabb men han verkar ha sin egen erfarenhet som tillhåter honom att göra saker och ting på rätt sätt.”

Förtjänar Andrea Stramaccioni att bli bekräftad som Intertränare?

“Ja, jag tror det. Hur som helst, så tog vi honom, vilket kanske verkade som ett galet drag. Men det var en intelligent lösning, också för att han är en intelligent person. Därför tror jag att han kan fortsätta”

Med tanke på misstagen som också gjordes igår kväll, kan vi säga att Inter har har haft en olycklig säsong när det gäller domarna?

“Ja, vi kan kalla det otur om man vill. Men igår var det ett visst beslutsamhet i den första halvleken och vi lyckades vända på matchen efter halvtid.”

Gårkvällens derby kommer också bli ihågkommen som Ivan Cordobas farväl till fotbollen.

“Det var fint med spelaren igår kväll eftersom det var uppriktigt och vackert. Det visade all den erfarenhet som han har, och det kommer att fortsätta på ett annat håll. Cordoba är väldig smart och en generös grabb. Han gjorde det mycket bra som spelare och jag tror att han kommer kunna göra det samma sak i en ny roll som han kommer finna här i Inter”

Hur exakt såg Massimo Moratti Juventus Scudettofirande?

“Det är uppenbart att de skulle fira, de vann ligan välförtjänt. Förhoppninsvis kommer de inte fortsätta med sitt ordkrig. Just nu är det lyckliga, vilket jag tycker är rätt. Och jag säger grattis till deras president och hela klubben, eftersom de spelade en fantatisk säsong.”

I morse såg vi president Aurelio De Laurentiis runt det här området. Han var troligen ute efter dig.

“Det visste jag inte” 

Källa: inter.it