Terzo Tempo: Magisk Milito målade Meazza blåsvart

Terzo Tempo: Magisk Milito målade Meazza blåsvart-->
<!--:sv-->Terzo Tempo: Magisk Milito målade Meazza blåsvart<!--:-->
May 7, 2012 00:02
( )

Ett fullständigt galet Milano-derby slutar 4-2 efter att Inter’s egna prins, Diego Alberto Milito gör ett hattrick som betyder att Inter är Milano’s bästa lag under en säsong som varit bedrövlig rent ut sagt. För trots att det bubblar i kroppen just nu och man njuter av den fantastiska matchen man bevittnat så ska man inte sticka under stol med att säsongen 2011/2012 är den sämsta Inter presterat på nästan 2 decennier och man ska inte glömma de svåra problem laget haft och faktiskt har; laget är i behov av föryngring och ombyggnad. Denna afton kan liknas vid ett “sista natten med gänget”-scenario där Milito, Maicon och Lucio fick oss att minnas hur fantastiska de var den där mytomspunna säsongen 2010, MEN nu MÅSTE laget byggas om och flera måste lämna om det faktum att Inter ej kommer spela Champions League nästkommande säsong kommer att bli en engångsföreteelse eller om vi drabbas av Liverpool-syndromet.

Ikväll vill undertecknad dock inte tänka på detta, utan jag vill njuta av det faktum att Inter spelade ut Milan under långa stunder i första halvlek, där Cambiasso enligt tv-repriserna som undertecknad sett inte fick ett korrekt mål tilldömt, att det inte gjorde någonting att Rizzoli nästintill förstörde den här matchen genom sitt inkonsekventa dömande med den horribla straffen i slutet av första halvleken som kronan på verket och att Stramaccioni visade klass när han lät Cordoba spela matchens sista 10 minuter. Inatt myser jag av tanken att Milito täppte till truten på de s.k. experter som prisade honom som hela Serie A’s sämsta spelare  2011 genom att kröna en fantastisk vår med att avgöra sitt 2:a raka Milano-derby. Ikväll festar de i Turin och skickar hånfulla passningar till oss där de tackar Inter för att vi hjälpt dom till denna Scudetto men mitt svar till de gavs av hela Meazza när man i början av 2:a halvlek viftade med vita näsdukar och hoppandes upp och ner förkunnade för Milan att “Ni är precis som Juve”, oavsett hur många ligatitlar ni har köpt eller vunnit på plan kommer ingenting att ändra det faktumet att “io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato, perché c´e solo L’Inter!”

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter