Coutinho återvänder till Inter. Så kan Stramaccioni använda brasilianaren

May 8, 2012 22:48
( )

Inom snar framtid kommer Philippe Coutinho återvända till Inter. Lånet till Espanyol, som varade i sex månader är på väg att ta ett slut, och i Spanien bekräftades nyheten: Coutinho återvänder till Inter under sommaren.

Han kommer att vara en del av det nya Inter, Stramaccionis Inter, som har en match kvar, mot Lazio, innan han kan börja tänka på framtiden och nästa säsong.

I La Liga: Coutinho har nästan alltid spelat i Espanyol. Sedan ankomsten till Spanien i januari har han gjort 14 matcher och fyra mål, med lite tur hade han gjort ytterligare 3-4 mål. Den talangfulla spelaren har spelat som ytteranfallare till vänster i ett 4-2-3-1 system, men även växlat med att gå till höger.

Mars månad var hans guldmånad, där han gjorde alla sina fyra mål, fina mål. Hans lekar, dribblingar och hans passningar har imponerat den spanska median och fansen, som upprepade gånger berömt honom för hans talang.

Med Inter och med Stramaccioni: Coutinho kommer att återvända till Inter i sommar, och hitta nu ett annat lag än den han lämnade. Han kommer framför allt hitta en annan träna, inte längre Ranieri, men Stramaccioni. Den nya tränaren kommer att fortsätta med sina spelidéer. 4-3-3, 4-2-3-1 eller 4-3-2-1, tre modeller som kan förbättras med Coutinhos egenskaper. Men mest är det Stramaccionis offensiva spel som kan gynna Coutinho. Brasilianaren kan spela både som ytteranfallare i 4-3-3, speciellt till vänster och in mot centralt. Den rollen hade Bessa i Primavera, den rollen som Zarate har. I 4-3-2-1 skulle Coutinho kunna vara bakom anfallaren, där Alvarez och Sneijder har spelat. Alla hypoteser, alla system som Stramaccioni under sommaren kommer testa.

OS: Det finns en detalj som kan försena återkomsten för Coutinho i Inter. Vi tänker på OS i London 2012, som löper till och med augusti. Den olympiska fotbollsturneringen kommer att hållas mellan den 25 juli till 11 augusti. I slutet av sommaren, medan Inter kommer ha försäsongen, mellan början av säsongen och(kanske) Europa League. Coutinho bör delta i i OS för Brasilien. I Brasiliens landslag, spelar han i synnerhet till vänster, en roll som han nu använt allt oftare. Stramaccioni kommer att få möjligheten att titta på honom, och successivt anpassa honom till Inter för nästa säsong. OS bör dock vara fysiskt och psykiskt tröttande, så han måste vänta till hösten innan han kan se honom i aktion i Intertröjan. Inter väntar på honom.

Källa: fcinternews.it

By Kujtim Spahija