De senaste dagarna har fler och fler röster gjort gällande att Inter är på väg att inom kort avsluta affären för Napoli’s Ezequiel Lavezzi, bland annat påstås det att ett möte ha ägt rum mellan Massimo Moratti och huvudpersonen själv, Ezequiel Lavezzi. Idag så förnekas detta kategoriskt av argentinarens agent, Alejandro Mazzoni, som till tuttomercatoweb.com säger: “Lavezzi har aldrig sagt att han vill lämna Napoli och han känner inte Massimo Moratti och har heller inte ätit middag med honom. Jag känner inte heller president Moratti men jag känner Ausilio och Branca på samma sätt som jag känner samtliga italienska klubbars sportchefer då jag är Lavezzi’s agent samt agent för 39 spelare till. Det är på grund av detta som jag ofta befinner mig i Milano, där jag befinner mig just nu på grund av jobbet. Jag kan bekräfta att Pocho under helgen när man ställde in mötet Lecce-Napoli  åkte till Milano av personliga anledningar, han åker dit jämt och han var i Milano förra söndagen efter matchen mot Bologna. Men när han åker till Milano träffar han huvudsakligen en person och det är en väldigt nära vän till honom som heter Lorenzo Tognetti som äger restaurangen Giannino.”

Mazzoni förnekar även att man igår kväll ska ha haft en avskedsfest i Lavezzi’s hus i Neapel: “Det var helt enkelt hans födelsedagsfest som hade flyttats fram några dagar då man ville ha festen under en vecka där det inte spelades så många matcher. Jag vill även nu passa på att förneka ytterligare ett rykte: Lavezzi har inte sålt eller sagt upp kontraktet på sin villa i Marechiaro (utanför Neapel reds. anmärkning). Jag upprepar: Lavezzi har aldrig sagt att han vill lämna Napoli, ett ställe han trivs väldigt bra på. Däremot så är den här smutskastningskampanjen inte det bästa tillvägagångssättet att få honom” avslutar en märkbart irriterad Mazzoni.