Fakta & Statistik: Lazio-Inter

<!--:sv-->Fakta & Statistik: Lazio-Inter<!--:-->
May 13, 2012 20:20
( )

Inter vill fortsätta deras Champions League resa

Inter kommer försöka vinna i Rom och hoppas att resultaten i de andra matcherna (Napoli vs Siena och Catania v Udinese) blir gynnsamma för Inters del. Ett bra resultat där för Inter och laget kan kvalificera sig för Champions League nästa säsong. Misslyckas man så kommer man bryta trenden för ett italiensk lag i den prestigefyllda turneringen, som har varat 10 år i rad, men en början av 2002/03 säsongen.

Den äldsta och yngsta tränaren för säsongen 2011/12 ställs mot varandra

Lazio v Inter är inte bara en intressant och avgörande match ikväll utan ikväll ställs även den yngsta och äldsta tränaren i ligan mot varandra (Reja född 1945 v Stramaccioni, född 1976). För Intertränaren kommer det vara en känsla av ett derby då han har erfarenhet från Romabänken i Romas Primavera.

Lazio, med bara en förlust de senaste 12 ligamatcherna.

Lazio har bara förlorat en av deras 12 senaste ligamatcherna på hemmaplan. Den 11 mars besegrades de av Bologna med 1-3. Resterande matcherna har man 7 segrar och 4 oavgjorda.

Lazio, alltid med ett mål under 2012

Det har bara varit en hemmamatch där Lazio har misslyckats med att göra mål de senaste 15 matcherna. Det hände den 21 december i Serie A när de spelade 0-0 mot Chievo. De resterande 14 matcherna har Lazio gjort totalt 26 mål.

Reja v Stramaccioni

Det blir det första mötet mellan Edoardo Reja och Andrea Stramaccioni.

Reja v Inter

Det har spelats 10 tävlingsmatcher mellan Reja och Inter och Lazios tränare har 2 segrar, tre oavgjorda och 5 segrar för Inter.

Källa: inter.it

By Kujtim Spahija