Utanför Saras kontor mötte Massimo Moratti journalisterna som väntade på att ställa sina frågor:

Nu när säsongen är över, är det möjligt till att omedelbart faställa planerna för nästa säsong?

“Vi får se så småningom. Det är inte som att vi kommer göra allting klart idag. Nu har vi en tid där vi kan reflektera över de möjligheter som finns och vad vi kan göra”

Kan vi säga att du kommer börja om med att säkerställa Stramaccioni och Andrea Ranocchia?

“Lägg till någon annan…och vi är klara(ler). Vi kommer att börja med de som förtjänar att stanna”

Hur såg Massimo Moratti på Inters match mot Lazio igår kväll?

“Inter spelade mycket bra. Inte bara bättre än Lazio, men de spelade verkligen mycket bra. Första halvleken var fantastisk, sen kom två, tre minuter där vi släpper in två mål. Med tanke på den erfarenhet vi har så är det för mig konstigt att detta sker och detta förändrade matchbilden. Sedan hade vi även fler chanser, men det räknas inte mycket. Det var definitivt en match som man borde ha låst tidigare.”

Är ett ett särskilt val eller något, mer än något annat, som påverkat den här säsongens resultat?

” Mer än ett, mer än ett, och i alla dessa val finns det alltid ett ansvar . Och sedan har dessa val man har tagit inte gått så bra eftersom de som valdes har inte presterat bra. Så det var mer än en negativ situation. Självklart ger allt detta en erfarenhet. Skyldigheterna? Till en viss del så var det en kombination av flera saker, men för mig känns det som att spelarna alltid har ansträngt sig till att göra ett bra jobb.”

För framtiden? Lavezzi, Destro…

“Jag kommer låta er fortsätta…(ler) 

Källa: inter.it