Gianluca di Marzio skriver på sin blogg om en fransk stortalang som Inter är ute efter. Spelaren heter M’Baye Niang, född 1994 och spelar i Caen. Di Marzio berättar:

“Unga talanger växer. I Frankrike håller anfallaren M’Baye Niang född 94 på att explodera. Han är omtyckt av Inter som eftersöker lovande ungdomar för framtiden. Niang är mer än lovande eftersom att han trots sina 17 år redan bekräftat sin klass. I Frankrike ser de honom som en förutbestämd storspelare, ett potentiellt fenomen. Han gjorde debut i Ligue 1 när han var 16 år, 24 april 2011 vilket är ett rekord. Den 7 maj 2011 gjorde han sitt första mål vilket gjorde honom till den yngsta målgöraren i Ligue 1 historia efter Laurent Roussey. Efter det har det inte tagit stopp.

Nu spelar han regelbundet i a-laget och har gjort 5 mål. Han har Senegalesisk bakgrund men är född i Frankrike. Han har spelat med Frankrikes ungdomslandslag och är nu i U-21 landslaget, en stor bedrift för en spelare som ännu inte har blivit 18 år. Han är 1.84 meter lång och har fina atletiska förutsättningar och en fin teknik. Han spelar central anfallare men älskar att variera sig över hela den offensiva delen på planen. Tillsammans med det här har han en stark personlighet. Förra året så räddade han Caen kvar i serien när han gjorde mål i de avgörande matcherna. Väldigt stor personlighet, kanske för stor. Niang vill spela nu och det kommer va svårt att ge honom en roll i primaveralaget. I Frankrike jämför de honom med Thierry Henry, i Milano har de påbörjat de första kontakterna och de försöker seriöst att få honom till Inter. Next generation Inter….”

Källa: Gianlucadimarzio.com