Det var en viktig kväll för President Massimo Moratti som befann sig på Inter Club Malta och som intervjuades där:

Presidente, säsongen som nyss avslutades var inte den bästa..

“Det var en en dålig säsong som började dåligt och som sedan var dålig resten av säsongen. Vi försökte göra saker och ting för att rätta till de misstag vi gjorde men det ändrade inte så mycket.”

Är det ett Inter som måste fixas eller som måste förnyas?

“Det är ett Inter som måste fortsätta värdera den kompetens och de med hög nivå som finns. Vi måste samtidigt söka andra som passar tränarens idé och som är bra nog för att spela för laget.”

Vilken av de 16 troféer som Inter har vunnits under din tid som President har du närmst hjärtat?

“Det är rätt normalt att säga Champions Leaguetiteln som fyllde våra hjärtan och gjorde oss alla stolta. Men jag måste säga att det som jag gillade mest under trippelåret var vinsten i Siena som gjorde att vi sedan hade möjlighet att ta en trippel och det var den match där vi åkte på störst svårigheter.”

Varför släpper ni många spelare som växer upp i Inter till andra lag?

“Eftersom att oftast så är de inte tillräckligt bra för att ta en plats i Inters a-lag, men för andra lag i andra situationer är de tillräckligt bra för att synas. Vi kan ta exemplet Mattia Destro, i Genoa och i Siena kunde han bli den spelare som han är idag. Även nu har Inter en rad bra spelare i Primaveran och i Berretti, spelare som med vår nya tränare from nu kan få en viktigare roll att spela i a-laget.”

Hur lyckades Andrea Stramaccioni vinna över President Moratti:

“Det var ett val som gjordes pga faktumet att jag ser honom som en väldigt intelligent kille, jag behöver fräschhet, briljans och det gjorde att jag tog det här beslutet som verkade vara galet men som sedan har visat sig vara befogat.”

Kommer klubben Inter i framtiden fortfarande att ägas av familjen Moratti?

“Det verkar som att det inte finns alternativ. Det viktiga är att det alltid händer något i Inter även i ägandet som gör att vi alltid kan vara starka. För stunden måste ni ha tålamod med mig.. ”

Varför verkar det som att det bara är Inter som respekterar Financial Fair Play?

“För att de andra klubbarna antingen är i en ekonomisk balans som tillåter de att göra på annat sätt och om det inte är så har de sina anledningar, men jag måste säga att alla tänker på det nu eftersom att både Platini och institutionerna har bekräftat att det är en viktig sak. Det kanske kommer finnas undantag, men vi måste vara uppmärksamma. Utöver det här så är det viktigt att ha ekonomin i ordning..”

Om Juventus skulle sätta tre stjärnor på sin tröja, varför tänker inte Inter på att sätta ett trippelmärke på sin tröja?

“Det är en bra idé men jag tror att om Juventus sätter dit en tredje stjärna så kommer fantasin flöda hos alla lag, precis som det är en fantasi för Juventus. Alla får göra det dem vill.”

Moratti ville sluta när han varnade för att något konstigt existerade i systemet, vad tänkte han när det sedan visade sig att det var så?

“Jag tänkte att jag hade rätt.”

Kan du berätta om Sneijder, Forlan och Lucios situationer?

“Sneijder ser vi som en central spelare i det som kan va framtidens Inter, således inga problem. Lucio kan vi säga har visat att han är lite förvirrad de här dagarna så vi får se om det är bättre för honom att byta lag. Forlan? Spelarna stannar i Inter frivilligt, men sedan får vi se om det händer eller om det är bättre för de att åka och spela någon annanstans. Om de som förtjänar det stannar? Ja det gäller spelarna men även för resten av klubben.”

Hör du fortfarande av José Mourinho?

“Absolut, det är en stor vän, en som är förälskad i Inter. Han som Herrera? De är två personer som karaktärsmässigt har olikheter, men de är lika i sin effektivitet, det stora jobb de gör men där det syns mest är att de har en outtröttlighet som syns och en intelligens som är väldigt stor.”

En av våra lyssnare idag säger att han inte har någon aning om hur han ska tacka dig för dina enorma investeringar i Inter.

“Jag skickar notan till honom! (skratt). Skämt åsido, jag skulle säga till honom att allt är gjort med stor passion.”

Presidente, kan du berätta för oss vem nästa storvärvning för Inter kommer va?

“Inte än och jag vet faktiskt inte, därför vi har pratat om att vi tänker väldigt mycket på FFP och det är sanningen. Världen snurrar på ett sätt just nu och fotbollen snurrar ännu snabbare, men jag tror att vi rör oss bra och sedan kommer vi på ett eller annat sätt göra något som supportrarna tycker om.”

Vad kan du berätta om Lavezzi?

“För stunden är det jag tänker att även den här operationen är en sådan man gör med mycket lugn och uppmärksamhet på den ekonomiska delen.”

Källa: Fcinternews.it

Den här artikeln tar lång tid att översätta och att ge till er läsare. Tryck på gilla för att sprida den till era vänner och på så sätt göra det minsta lilla för att visa uppskattning till skribentens jobb.