Stramaccioni: Coutinho och Jonathan? Visste redan om deras talang. Indonesien…”

Stramaccioni: Coutinho och Jonathan? Visste redan om deras talang. Indonesien…”
May 24, 2012 22:05
( )

Inter vann sin fösta vänskapsmatch i Indonesien och här är Stramaccionis tankar efter matchen:

“Den här turnén har visat sig vara underbar, spännande upplevelse. Det är underbart att se alla dessa människor så passionerade för sporten generellt och fotboll i synnerhet, och som särskilt brinner för Inter. Det är en glädje att se, och det är så fotbollen ska vara. Vi är stolta över att vara här och dessa människor har på några timmar smält in i våra hjärtan.”

Stramaccioni berömde kvällens motstånd: “eftersom de spelade bra, framför allt i den första halvleken, med tempo och kvalitet. Jag blev särskilt imponerad av deras nummer 10, Andik Vermansyah, men jag såg flera lovande spelare där ute. Vi vill tacka Indonesien för all den passion de visar. De måste fortsätta göra det med fotbollen på samma sätt”.

Stramaccioni pratade sedan om sitt eget lag, som han beskrev som:

“Motiverande och levande, även om vi är i slutet av säsongen efter inte alltför enkel säsong. Och som jag redan visste om, vilket har bekräftats: vi har några väldigt intressanta ungdomar. Nu måste vi försöka att förstå vilka av dessa spelare är redo för förstalaget och vilka kan få mer erfarenhet från annat håll. Vi kommer jobba på det i syfte att fräscha upp Inter och hitta rätt balans så vi kan bygga ett Inter för nu och för framtiden. Klubben jobbar 24 timmar om dygnet bakom kulisserna för att göra korrekta affärer på transfermarknaden.”

“Coutinho och Jonathan? Jag har inte direkt plockat de ur väskan: klubben var väl medvetna om deras talang. Jag måste säga att direktörerna har gjort ett mycket bra jobb när det gäller att skicka vissa spelare på lån, när de insåg att det kunde ha varit mindre utrymmen för dem här”.

Källa: inter.it

By Kujtim Spahija