Långa intervjun med Moratti: “En idé om en ny arena. Lucas? Bra men dyr. Stramaccioni & Mourinho..”

Långa intervjun med Moratti: “En idé om en ny arena. Lucas? Bra men dyr. Stramaccioni & Mourinho..”-->
June 5, 2012 11:53
( )
SempreInter.com

Moratti pratar till dagens Corriere dello sport i en lång intervju där han är redo att öppna ett nytt kapitel i Inters historia.

“Vi har ett intressant projekt redo. Vi måste dock värdera några saker och få allt att gå runt för att det är ett stort projekt. Vi måste vara väldigt koncentrerade och tänka över alla aspekter på bästa sätt.

Inter på plan och utanför plan, eller kanske ännu bättre: Innanför. Ett projekt för en ny arena existerar och Moratti bekräftar det:

“Jag kan bekräfta att det finns en idé för ett projekt med en ny arena. En egen egendom som behövs för moderna klubbar, vi har accelererat på den här fronten. Tyvärr är det inte det enklaste att bygga en arena i Italien, men jag tycker det är viktigt och en fundamental sak för klubbar. En arena ger mer ekonomiska intäkter, något som är väldigt viktigt i de här ekonomiska kriserna. Det som har hänt med de engelska klubbarna kan alla se. Jag förstår bandet till arenan där laget har spelat ett antal år, men att ha ett eget hem, ett säkert hem, ser jag som ett sätt att respektera våra supportrar också.”

Man blickar framåt bestämt:

“Vi blickar framåt väldigt bestämda på den här fronten, väldigt mycket mer bestämd än tidigare. Om vi bestämmer oss för att börja, så kan allt gå snabbt. Vi håller på att undersöka de bästa möjligheterna. Om alla möten går bra kan det komma nyheter snart.”

Har din resa till Kina något med det att göra? 

“Vi kan säga att något är knutet till det här ämnet. Det här kinesiska företaget(China Railway Construction Corporation) bjöd in mig för att de kan vara intresserade av att bygga den nya stadion. Vi får se vad som händer.”

Är Fassones ankomst viktig för byggandet av den nya arenan?

“Fassone är duktig och har erfarenhet i byggandet av arenor. Vi tog inte honom för det här, även om det är en av faktorerna till varför han har valts.”

Mercato:

“Jag har läst och hört en rad olika mönster för en klubb, affärer som ger dig möjlighet att ha spelare du önskar, men systemet tillåter inte alla typer av investeringar. Vi måste vara vaksamma för att göra saker och ting.”

Viljan att förstärka från Inters sida?

“Vi har påbörjat det och avslutat affärer som vi ser som viktiga, som Palacio och Guarin. Just nu håller vi på att se över hur vi ska komplettera laget.”

Nästa mål?

“Att föryngra laget.”

Är en storvärvning för Inter väntad?

“Inter är redo att köpa en stjärna. Lucas? Han är väldigt bra men han kostar väldigt mycket.”

Liknelsen mellan Stramaccioni och Mourinho:

“Jag gjorde den eftersom att de två hörs av. Han kanske lämnar efter att ha vunnit, precis som Mourinho. Stramaccioni är ung och duktig. Det är rättvist att han ska ha tid och chansen att kunna organisera sitt jobb. Vi tror på honom och vi vill bygga framtidens Inter med honom. Det här kontraktet är rätt sätt att få honom att känna stödet från vår sida.”

Källa: Fcinternews.it

Gillade du artikeln? Dela med dig av den för att visa skribenterna att du uppskattar deras jobb.

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter