“Jag förväntar mig en intensiv säsong och stort förpliktigande. Vi startar tidigare än de andra eftersom vi har kvalet till Europa League och vi måste ge vårt yttersta. Vi vill vinna denna turnering.” Så inledde Javier Zanetti när han intervjuades av Corriere dello Sport. Kaptenen är redo för att ännu en gång börja om med sitt Inter, redo att ta revansch tillsammans med de nya och de möjliga nyförvärven: “Efter år av framgångar kan ett stund av motgångar inträffa. Vi börjar om med självförtroende, med vetskapen om att vi har ett starkt lag som kan vara en huvudaktör.” Med Palacio som ett nytillskott: “Han kommer att vara till stor nytta eftersom han kan ta sig förbi spelare och servera passningar. Han och Milito tillsammans skulle kunna göra 30-40 mål.” Och Destro? “Jag hoppas att han kommer. Under den förra säsongen utvecklades han mycket. Med sina mål och insatser har han visat att han är värd en plats i A-laget.”

Att ta farväl av Lucio, som går till Juventus: “Jag förväntade mig inte heller att han skulle lämna Inter.” Ankomsten av Silvestre: “Han gjorde mycket bra ifrån sig i Catania och Palermo. Han är redo att ta det stora steget.” Utöver Lucio kanske även Maicon och Julio Cesar, andra delar av legenden, tar farväl: “Jag föredrar att tro att det är början på ett nytt äventyr fullt av framgångar.” Juventus är favoriter: “Mästarlaget Juve är favoriter, inte minst för att de förstärkt laget med några betydelsefulla nyförvärv. Man måste även nämna Milan som har stora spelare. Om de behåller Thiago Silva har de för avsikt att utmana.”

Zanetti, den äldsta spelaren i Serie A: “Det gör mig stolt. Jag kommer att spela mot spelare som skulle kunna vara mina söner. Även vår tränare är yngre än jag.” Stramaccioni som Mourinho: “Han är bra, men Mourinho är Mourinho. Om han kommer att träna mig igen i Inter? Det tror jag inte. Jag befinner mig i slutet av min karriär. Kanske, om han kommer tillbaka, får jag se honom från en annan roll.” Ytterligare ett år av kontraktet med Inter: “Om jag kommer till en punkt där jag inser att jag inte är till nytta för Inter på planen kommer jag att ha ett ärligt samtal med Moratti och ledningen. Under den kommande säsongen kommer jag att ta omgång för omgång och sedan får tränaren bestämma. Det är inte sant att de äldre spelarna alltid vill spela. Vi vill vara till nytta. Jag är tre matcher från att nå 800 med Inter, 22 matcher från att nå Pagliuca på andraplatsen när det gäller antalet spelade matcher i Serie A genom tiderna. Den personliga statistiken räknas dock inte, det som räknas är laget.”

Cordoba och den nya arenan: “Inter behöver personer som Ivan. Han kommer att vara till stor hjälp för oss. Arenan är ett stort projekt. Jag hoppas kunna hjälpa till.” Skulle Balotelli kunna komma tillbaka? “Det skulle vara bra för vem som helst.”

Källa: fcinternews.it

Gillade du artikeln? Tryck på gillaknappen nedan för att dela artikeln och på så sätt sprida sidans artiklar för att visa din uppskattning till skribenternas arbete.