Det Gamla Inters Uttåg – Vem Kan Man Sälja?

Det Gamla Inters Uttåg – Vem Kan Man Sälja?
July 3, 2012 21:58
( )

Leve revolutionen, nybygget och förändringen i Inter som vi fans efterfrågat så länge. Föryngring av truppen som varit behövlig sen 2010. Men det har kanske inte blivit riktigt som den blåsvarta världen av Intersupportrar hoppats på. Låt oss ta en långsam promenad längs denna boulevard som vi kallar ”Calciomercato.”

Gabi Mudingayi, där har vi frontfiguren för precis allting som vi alla hoppades på att slippa. Det hela luktar som en blandning av Angelo Palombo och Sulley Ali Muntari. Under de nybygget och föryngringen som Massimo Moratti utlovat så sitter han glatt och tittar åt ett annat håll när Marco ”Igor” Branca valsar raka vägen in i Bologna och slår ett koppel runt halsen på en trettioåring från Belgien. Jag tror däremot att han kan bli bra. En spelare med mycket energi och grinta som kan kriga på mittfältet. I min mening är det kanske inte riktigt vad vi behöver då vi har två Interikoner med precis samma egenskaper som Mudingayi i Esteban Cambiasso och Deki Stankovic plus två nya hungriga spelare i Joel Obi och Fredy Guarin.

Kontrakten rivs och spelare säljs. Det laget som skrev in sig i italiensk fotbollshistoria efter trippeln från 2010 faller samman. Thiago Motta lämnade för Paris Saint-Germain, Samuel Eto’o för Anzhi och Mario Balotelli för Manchester City. Nu verkar även Lucio lämna för Juventus, Julio Cesar och Maicon är också på väg bort. För mig så gör det inget att vi gör oss av med Lucio, nog för att han varit en bidragande faktor och att han 2010 bidrog han till kanske världens starkaste mittlås med Walter Samuel och året efter spelade han också stadigt under många matcher tillsammans med Andrea Ranocchia, men han är ändå inte någon som kommer saknas. När Lucio skriver på för Juventus så kommer han att förkasta den kärleken som han fått av Inters fans, sångerna från Curva Nord kommer bytas ut mot busvisslingar och det är något han vet om och ett aktivt val som han tagit. Lucio är inte längre en del av Inter och när han är förgången så kommer en ersättare in och vi kommer alla att glömma Lucio…framtills första upplagan av ”Derby D’Italia” i alla fall och då kommer Lucio, som är van med att ha Nerazzuri-klacken bakom sig, få se hur det är att ha dem emot sig.

Riva Diego Forlans kontrakt? Absolut, arriverderci Il Cacha, inget snack om saken. Däremot kanske någon bör knacka Marco Branca på axeln och fråga honom vad han egentligen sysslar med när hans två ersättare till Samuel Eto’o, Mauro Zarate och Diego Forlan, slutar i en köpoption som inte utnyttjas och ett rivet kontrakt. Kanske bör han då knacka tillbaka på vederbörandes axel och påpeka att det inte är lätt att hitta en ersättare till Eto’o för den smala budgeten som Inter har. Därför säger jag att vi kan absolut göra oss av med Forlan för han är inte, på samma sätt som Lucio inte är, en ikon för Inter.

När det däremot talas om att vi ska göra oss av med spelare som Julio Cesar och även Dejan Stankovic så tar det emot. Det känns som att vi kan spara in pengar på betydligt mindre betydande positioner i Inter än på Julione, detta är en målvakt som gråter på planen när målen faller in bakom honom. Som går hem från Meazza efter förluster och som under den sämsta säsongen han varit med om i Inter, steppar upp och lyfter laget på en psykologisk nivå när vi har en tränare som inte klarar av det. Jag är ledsen, men jag vägrar acceptera att man sparar in och snålar på sådana personligheter som Cesar. Trots att Branca nu satt att Cesar stannar i Inter så vet vi alla hur snabbt det kan vändas på steken. Samir Handanovic är en mycket begåvad målvakt, men i Inter krävs det mer än så. Man behöver mer än att vara bra på plan för att vinna Interfansens hjärtan. Det här är inte Manchester City. Det är inte okey. Liknande känslor uppstår för mig kring Maicon och Stankovic, men det är ändå mer acceptabelt att släppa Douglas Maicon, av anledningen att han inte är vad han en gång varit och att han är en av få spelare i Inter som man fortfarande kan få en vettig och återinvesterbar summa.

Berörande Deki så vill jag inte heller se en försäljning. Vi vet alla att Stankovic inte har något värde på marknaden, men att riva kontrakt eller sälja billigt är inte värt det. Deki har varit i Inter i många år och även om han är på nergång i sin karriär så är det till den nivån att han bör lämna Inter. Flera gånger under den gångna säsongen så var det vrålen från Il Dragone som höjde laget och den typen av eldsjälar behöver ett lag.

Maicon, Cesar, Stankovic, Lucio på väg ut och jag ska erkänna, jag tycker att det suger. Jag omfamnar idéerna om nybyggen och föryngring av laget, men det betyder inte heller att man ska riva hela grundstommen av Inter och slänga in Mudingayi som lösning. Det är viktigt att kategorisera och hålla isär vad som är vad. Vissa är förverkade, vissa kan förgås, men andra är helt enkelt oförglömliga.