1. Hur ser du på summan Palermo fick för Silvestre ? Bra affär eller dålig?

Silvestre satte oss lite i klistret med sitt uttalande strax efter säsongens slut. Vi fick tillbaka vad vi betalade för honom. Jag tycker det är en godkänd affär med tanke på att han ville bort från klubben. Varken bra eller dåligt.

2. Hur ser du på hans säsong för Palermo 2011/2012?

Han inledde säsongen som lagets kanske bästa spelare tillsammans med Migliaccio. Alltid väldigt fina prestationer. Hösten var väldigt bra från Silvestres sida, våren kunde ha varit bättre. Jag skulle nog placera honom som lagets tredje bästa/viktigaste spelare efter Miccoli och Migliaccio.

3. Vad är hans styrkor och svagheter?

Silvestre är en stark mittback som är skicklig i luftduellerna. Det kombinerar han med förvånansvärt bra bollkänsla. Jag skulle nog säga att han är väldigt jämn, han gör sällan riktigt dåliga matcher.

Hans största svaghet är personligheten. Ett exempel är att han spenderade 4 år i Catania utan att visa varken uppskattning eller tacksamhet, han gick till Palermo. Ett annat exempel är att han skrev på ett femårskontrakt med Palermo och redan 5-6 månader senare började snacka om flytt till en större klubb. Spelare som Silvestre kommer aldrig vinna supportrarnas kärlek. Han har också svagheter på plan så som positionsspelet.

SempreInter.com tackar Hampus Nielsen för hans samarbetsvillighet. För er som inte vet är Hampus Nielsen stor Palermitano som bedriver en sida liknande vår, men med fel färger och för fel lag på www.rosanero.se . Hampus Nielsen huserade en längre tid på Svenskafans och har inom calciokretsar en stark ställning för sin kunskap om Palermo och den italienska fotbollen. Vi på SempreInter.com önskar Hampus lycka till med det framtida arbetet på sidan och under den kommande säsongen.