Efter träningen igår så gav Andrea Stramaccioni en exklusiv intervju till Andrea Paventi som jobbar på Sky Sport Italia. Han har lagrat och tittat mot framtiden, men om man ska tänka tillbaka på vad som har varit mest viktigt för honom så var att ta över A-laget i Inter.

” Jag har redan sagt det att det mest tillfredsställande händelsen är när man märker att presidentens har förtroende för mig. I italiensk fotboll så är cirkusen bland media viktig. Tränare måste alltid vara först till att ta ansvar, vilket är min åsikt och det är sånt jag är även utan för fotbollen. Idén med Stramaccioni´s Inter? Självklart så gillar jag det,  men det ökar också betydelsen av ansvaret och pressen. Men detta är mitt yrke, och för de som har detta som yrke så är det en dröm att komma till denna punkten i livet. Jag har alltid sagt att man behöver jobba med ödmjukhet.  Jag försöker sätta upp uppgifter på saker som jag vet på planen, mitt fotbolls-DNA och jag tror att det var det som övertalade presidenten till att låta mig ta över Inter.”

Det är ett projekt som är gjort utav alla, men var Stramaccioni den enda som kunde klara det?

” Nej, jag gillar inte att ta en ledande roll i vinster. Jag styr laget mot den rätta riktningen och sätter igång mina idéer in till en process. Men det är killarna som använder planen och det är strålkastaren som är på de. Gruppen är enad och jag är glad att de följer mig. Jag har alltid varit mig själv och kommer alltid vara det, i de här första fem dagarna så har killarna förstått vad jag menar när jag har pratat om motivation. Vi har en bra grund och jag anser mig själv lycklig. Men nu är det tid att stänga våra munnar och glömma alla löften och jobba hårt.”

Intertränaren blev sedan förfrågad varför det har varit en svår tid gällande transfermarknaden. Han ansåg spelare som Wesley Sneijder som absolut nödvändig även när han frestades av ett seriöst erbjudande:

” Idag på presskonferensen så nämnde jag Wesley för just nu så tror jag att han är den Interspelaren som har högst värde och det visar dig att ingen är orörbar i dagens fotboll. Jag fick direkt oroliga samtal från han men jag förtydligade att han var min nummer 10 och att han inte går någonstans.”

Tillslut så pratade Stramaccioni om hans förhållande till Moratti och vad han gillar mest hos presidenten:

” Det här komma låta värdelöst, men det rör mig och laddar upp mig varje  gång han ringer och säger ” Bra jobbat, fortsätt så.”

 

 

 

 

 

Källa: Inter.it