Chivu till Inter Channel: ”Viljan att vinna matcher finns definitivt där”

July 9, 2012 00:02
( )

Hans nya kontrakt har blivit signerat och Cristian Chivu vet exakt vad han vill åstadkomma som han säger till Inter Channel:

” Jag är väldigt nöjd att jag fortfarande är kvar här och det var det jag ville vara från första början, sedan så gick snacket för långt av flera anledningar och för att jag var på semester men det gick vi igenom via telefon. Det tog 3 veckor men vi klarade av att lösa det tillslut.”

 Nu är det dags att blicka framåt? Chivu svarar:

” Jag accepterade det nya projektet och jag är både glad och stolt att klubben hade tillräckligt med förtroende i mig att låta projektet fortsätta. Min roll och min position? Det är taktiska frågor. Jag är villig att spela och jag fick höra att jag skulle spela lite mer centralt och inte på kanten, sedan kommer vi få se vad som kommer behövas när serien är igång.”

Det har varit en säsong med medgång och motgångar, vad säger du om det?

” Först och främst så vill ingen gå igenom en sådan säsong som förra året igen, Ibland så kan ett dåligt år få dig att se hur viktigt det är när det går bra. Det är viktigt att de yngre spelarna förstår detta, med våra tidigare resultat som ett exempel. Med all vår erfarenhet så kan vi försöka att ge idéer om entusiasm, styrkan och uppoffringen som behövdes för att ge framgång. Det behövs inte mycket för att vända på en säsong. När du är van att vinna så vill man fortsätta vinna och vi har ett exempel på det och det var 2005. Viljan att vinna matcher finns definitivt där för om den inte hade funnits där så hade vi inte klarat av att vinna så många matcher.”

Den rumänska backen fortsätter:

” Förberedsstegen är grundläggande i syfte att lägga grunderna för arbetet man ska följa. De laddar batterierna för nästa säsong och skapa en bas. Vi kommer försöka göra vårt bästa i Europa League,  vi vill gå hela vägen och vi har Atletico Madrid som ett exempel. De började köra hårt redan från början och blev tillslut vinnare av turneringen.”

Har du några personliga mål ?

” Det är inte de rätta orden, för vi alla är en del utav ett lag för vi alla behöver jobba tillsammans för att bidra till framgång av laget. Definitivt hålla sig i form både fysiskt och psykiskt för vinster hjälper dig jobba bättre, för det är lättare att jobba när man vinner.”

Slutligen, vad tycker du om de unga spelarna som har anslutit sig för A-laget denna säsongen?

” Jag tycker vi är lyckosamma för att ha en frisk ungdomsakademi, och när de här unga spelarna har möjligheten att träna med A-laget så kan de bara förbättras.”

Källa: Inter.it

By Editorial Staff