Även Samir Handanovic presenterade sig idag och här kommer såklart hans ord.

Vad betyder Inter för dig?

“Det representerar den toppklubb jag alltid drömt om att komma till, jag har jobbat för det här och jag kommer att ge allt för Inter. Julio Cesar? Jag respekterar han och beundrar han mycket, men jag har inget med ryktena att göra. När han kom till Inter fanns Toldi och innan det Peruzzi, Fontana med fler. Alltid stora målvakter. Jag kan bara säga att jag kommer att ge mitt allt i engagemang och professionalitet, jag kommer börja från noll och kollar inte tillbaka på vem som var här innan mig.”

Hade du kunnat komma till en toppklubb tidigare?

“Ja men i Udinese gjorde vi bra ifrån oss och jag stannade frivilligt. Jag har inte saknat något, jag har fortfarande rätt ålder för att byta och jag är glad.”

Vad ändras för en målvakt i ett lag som Inter där man inte kan göra missar?

“Man gör alltid misstag, alla som har det här jobbet vet vad jag menar. Jag blickar framåt med min filosofi, precis som alltid.”

Du är en erkänd straffräddare, hur har du blivit så bra på det?

“De har frågat mig den här frågan många gånger, men jag föredrar alltid att inte svara.”

Du debuterade i Serie A mot Inter(2005/2006 undertecknads notering), det gick inte så bra. Nu är San Siro din hemmaplan, hur känns det?

“Vi förlorade med 3-0, jag spelade i Treviso. Jag gjorde en och en annan räddning, men det var två helt olika lag. När jag har kommit till Milano har jag alltid tyckt arenan är fin, men känslan som svartblå måste jag fortfarande få känna på för att kunna beskriva. Vem vet hur jag kommer känna mig?

Du byter från trebackslinje till fyrbackslinje, vad ändras?

“I landslaget spelar vi också fyrbackslinje, man står i målet på ett annat sätt. Att förstå hur lagkamraterna rör sig, är viktigt.”

Du har flyttat till Inter, Asamoah och Isla till Juventus, har du hört av dem?

“Inte än, jag kommer ha tid att höra av dem.”

När de erbjöd dig Inter, mot möjligheten att spela Champions League med Udinese, hur mycket tänkte du över det?

“När jag får rätt bud, så lämnar jag. Det kom och jag lämnade, med eller utan Champions League. Jag hoppas att Udinese går vidare och tar poäng för Italien i Uefa rankingen så att vi alla är glada.”

Hur har ni välkomnats i Trentino?

“Bra, det är inte varmt och allt finns på plats för att vi bara ska kunna fokusera på fotboll, allt är perfekt.”

Dina idoler som målvakt?

Peter Schmeichel, men även Buffon som i över tio år har varit ett monster, en som skiljt sig från alla.”

Källa: Inter.it/Fcinternews.it

Gillade du artikeln? Tänk på att de tar lång tid att översätta och att det minsta ni kan göra för att visa er uppskattning är att trycka på gillaknappen för att sprida vår sida och göra så att fler uppmärksammar vårt jobb. Tack!

Gilla vår sida på facebook: https://www.facebook.com/SempreIntercom
Följ oss på twitter: https://twitter.com/#!/search/sempreintercom