Luca Castellazzi intervjuades av Inter Channel och inledde med att kommentera sin förnyelse av kontraktet med Inter.

“En stor tillfredsställelse, bevisligen uppskattades min professionella och mänskliga insats. Jag vet inte om jag står inför mitt sista år som aktiv. Jag skulle gärna fortsätta tills jag blir 39 och fortsätta att ge mitt bidrag till laget.”

Den senaste tiden har det varit mycket fokus på Inters målvakter:

“Orlandoni är en vän till mig, han var tvungen att göra ett val och jag önskar honom all lycka. Just nu är inte heller Julio med på träningslägret.”

Om Stramaccioni:

“Tränaren? Vi känner honom, med honom kan man till och med skämta. Vi har många ungdomar i gruppen men inställningen är verkligen professionell. Klimatet är perfekt för att göra bra ifrån sig, jag gillar atmosfären. Tränaren gör sig hörd bland oss alla och jag är säker på att vi kommer att göra bra ifrån oss från de första matcherna.”

Om sin roll:

“Det är inte lätt, vi arbetar mer under veckan än på söndagen, sedan har vi en svår uppgift rent mentalt under matcherna.”

Om den tekniska utvecklingen och den maskin man använder som skjuter bollar mot målet som kallas sparapalloni:

“Sparapallonin? Vi tränar med den här maskinen som återskapar matchsituationer med avslut i höga hastigheter. Det är bra att fotbollen håller jämna steg med den tekniska utvecklingen, särskilt sett till hur mycket det påverkar en match om en boll passerar eller inte passerar mållinjen.”

Några ord om de spelare som skjuter mot honom på träningarna:

“Palacio, Milito, Coutinho och Pazzini vet var de ska placera bollen, men även Guarin har ett bra distansskott. Alla kan göra skada från tjugo meter.”

Källa: fcinternews.it