Skribentpresentation III: Christoffer Olsson

Skribentpresentation III: Christoffer Olsson-->
<!--:sv-->Skribentpresentation III: Christoffer Olsson<!--:-->
July 12, 2012 10:04
( )

Vem är du?

Jag heter Christoffer Olsson och är född 1993, dvs att jag blir 19 nu i sommar och är därför en av de yngre som skriver på SempreInter. Jag föddes i Majorna i Göteborg där jag har bott i hela mitt liv och förhoppningsvis kommer göra ett tag till. Jag spelar i ett lag i Göteborg vid namn Göteborgs FF / Azalea som jag har gjort sen jag var 6 år gammal, så jag brinner verkligen för fotboll. Jag fick reda på att jag skulle bli en utav redaktörerna i juni och har då skrivit sen dess, vilket jag upplever är väldigt roligt och intressant. Jag började följa Inter i Champions League gruppspelet 2009 då jag tyckte de spelade taktisk och underhållande fotboll och att de verkligen visade hjärta för sitt lag som inte vilket lag som helst gör, så sedan dess har jag följt varenda match av Inter och även varit uppdaterad om de senaste nyheterna.

Vad gör du på fritiden förutom Inter?

På fritiden brukar jag umgås med kompisar, festa eller träna med mitt lag. Jag brukar träna 3 gånger beroende på om jag tränar med A-laget som spelar i div3 eller med juniorerna, sedan så förekommer det givetvis matcher också. Sen på helgerna brukar det med bli fest med gubbarna och givetvis göra ett tipp och kolla fotboll. På fritiden så följer jag självklart Serie A, men händer att jag kollar på Premier League också.

Hur är den relation till Inter?

Man kan säga att det är lite utav ett livssätt, för man följer allt som händer kring det och man kollar alltid på matcherna. Nu när jag är skribent så blir relationen ännu större och jag trivs väldigt bra med det.

Har du någon egen fotbollskarriär att skryta om?

Jag har spelat fotboll väldigt länge, men under ett tag gick det extra bra då vi var med i Gothia cup som spelas i Göteborg varje sommar. Vi kom till kvartsfinal i A-slutspelet i Gothia cup då vi mötte ett lag från Spanien. Laget från Spanien hade samlat ihop bra spelare från hela Spanien och naturligtvis var det ingen lätt match, så vi förlorade med 0-1. De gick hela vägen till finalen, men grejen är vi var de enda som förlorade med 0-1 mot de vilket jag anser är väldigt bra. För de andra förlorade med 3-0 och 2-0, bland de laget så var Elfsborg från Borås med som vi har mött förr men förlorat. Det spanska laget förlorade på straffar i finalen mot ett brasilianskt lag.

Hur många matcher har du sett med Inter live?

Jag har sett en match live och det kan ha varit den bästa att se live också. Det var Stramaccioni´s första match efter Ranieri hade lämnat då de mötte Genoa hemma när matchen slutade 5-4. Guarin fick även debutera vilket var väldigt intressant, som också gjorde en riktigt bra match. När jag kom till Meazza så trodde inte jag alls att det skulle bli så bra match då Inter var lite krassliga just vid den tidpunkten, men som sedan visade sig bli en målrik och bra match att kolla på. När vi skulle åka till Meazza och kolla på Inter, så vägledde vi två italienska pensionärer eftersom vi var utanför Meazza dagen innan så vi visste hur vi skulle åka mm. Men det gick förvånansvärt bra då vi förklarade hur vi skulle åka och det var då jag verkligen fick testa på min italienska då jag studerat det i 3 år. Men att se Inter live kan ha varit bland det bästa jag har varit med om, för att se hela Curva Nord och att bara få se laget spela vara en galen känsla.

Vilket är ditt bästa Interminne?

Det har varit många bra minnen med Inter, men ett som sticker ut är självklart trippeln. Sedan så var det också när jag var nere i Milano och såg Inter spela live, vilket var underbart.

Vad tycker du om dina skribentkollegor?

De är alla goa gubbar, vilket är kul. De välkomnade mig i gruppen på ett bra sätt och jag fick direkt intrycket av att det var ett gött gäng. Det kan komma vissa kommentarer som kan göra att man garvar i en kvart, så humor finns det definitvt i gruppen vilket jag gillar starkt.

Vad är dina egna styrkor som skribent?

Hmm….. Att jag alltid går in seriöst i det jag håller på med, fast på ett bra sätt.Jag är väldigt nyfiken av mig som gör att jag vill hitta mer information och när jag väl kommer upp i ett ” flow” så kan det bli att jag skriver väldigt mycket.

Vad hoppas du på inför kommande mercato?

Jag tycker att Inter har gjort ett ganska bra jobb, med tanke på ekonomin som finns i klubben nu. Om det är någon/några spelare som jag skulle vilja ha till Inter nästa säsong så skulle det nog vara Lucas, Paulinho eller Kolarov. Men just nu är jag ganska nöjd med de spelarna som har anlänt och hoppas att de kan göra bra ifrån sig säsong 2012-2013.

Vad käkar du helst? 

Jag älskar snabbmat som pizza,kebab och hamburgare för det går snabbt och laga vilket är skönt när man är riktigt hungrig, spaghetti med köttfärssås är också en utav mina favoriter. Men det som slår allt är maten i Italien, molto buona!

Vad gillar du för film/musik?

Jag gillar all slags musik men jag föredrar house. Brukar lyssna på det innan träningar för att bli taggad, och det funkar riktigt bra. När det gäller filmer så kollar jag mest på action och komedier, filmer som Bad boys och Fast and Furious filmerna.

Vem är din favoritspelare i dagens Inter? 

Jag skulle vilja säga flera, men om jag fick välja en så skulle jag säga Il Principe som har frälst och verkligen visat hjärta för klubben. När det gick lite dåligt för Inter så fortsatte Milito att ösa in mål och det visar att han är en anfallare av världsklass, och jag hoppas på en extra taggad Milito nästa säsong.

Drömvärvning?

Skulle nog vara Cristiano Ronaldo, pga hans snabbhet,teknik och frisparkar. Jag gillar hans spelstil helt enkelt, fast gillar dock inte när han filmar.

Du får ta ut en Inter-elva med spelare som spelat i laget sen du började hålla på Inter. Vilka elva tar du och varför?

Julio Cesar
Maicon Silvestre Samuel Zanetti
Cambiasso
Guarin               Coutinho
Sneijder
Palacio Milito

Jag valde denna elvan för den är både stabil bakåt men också riktigt farlig framåt. Jag kortfattar mig, om jag börjar med backlinjen så har vi Maicon och Zanetti som löper ständigt på kanterna och hänger med på anfallen, speciellt Maicon. Sedan har vi Silvestre som är väldigt bra i luftrummet som kan vara väldigt viktigt på hörnor och är även bra med fötterna, sedan har vi Samuel som använder sin enorma styrka genom att trycka bort anfallarna. När det gäller mittfältet så valde jag Cambiasso eftersom han kämpar in i det sista och har väldigt bra spelförståelse, Guarin med sin styrka och distansskott men har även lite utav tekniken, sedan en snabb och teknisk Coutinho som kan göra sin spelare på kanten och spela fram till anfallarna. Jag valde att sätta Sneijder på sin vanliga plats, där han ofta slår de avgörande passningarna i djupet vilket är hans specialitet, har även väldigt bra skott och frisparkar. När det gäller anfallarna så tänkte jag ska en bra balans mellan de genom att ha en snabb och djupledslöpande anfallare och en som kan ta emot bollen och driva fram mot målet, dvs att Palacio tar djupledslöpningarna och Milito är mer ” tank”. OBS! Tog inte med Lucio för jag är riktigt besviken på att han gick till Juventus, det äcklar mig.

Vad fick dig att börja skriva för SempreInter.com

Eftersom jag hade följt SempreInter ett tag så tänkte jag att det skulle vara roligat att själv få vara med i SempreInter. Att få reda på allt som händer kring det laget man älskar och att få skriva för massa interisti är något som jag gillar, man kan säga allt som har med Inter är underbart.Så fort SempreInter sa att de behövde mer skribenter så tog jag tillfället i akt och mailade att jag var intresserad.

Läsarfrågor:

Vilken spelare hatar ni mest av alla som har spelat i Inter, och varför?

Om det är någon så det är Lucio, att gå till Juventus sådär är brist på respekt och ett bra sätt att förlora sin värdighet på. Förut så gillade jag Lucio men nu är han bara en person som gått vilse.

Skulle ni kunna tänka er att göra en tatuering kopplad till Inter och vad skulle ni i så fall välja att göra? Typ.. logon, porträtt på någon spelare, någon text, eller vad? och varför.

Jag funderar på att skriva 1908 någonstans, men har inte bestämt mig än. Har också funderat på att skriva J.Zanetti på vaden.

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter