Dagen innan Inter ska lämna sommarträningslägret i Pinzolo så har Andrea blivit inbjuden till Inter Channel programmet. Han kollar tillbaka på den senaste veckan och reflekterade hur det har gått.

” Jag är nöjd. Det har varit en lite annorlunda försäsong, till skillnad från andra lag så brukar Inter börja tidigt som vanligt. Det menas med en annan typ av förberedelse, det funkar inte på lång sikt men för att vara förberedda för 2 augusti. Vi måste vara väl förberedda när serien sätter igång.”

Under varje träning som Stramaccioni har organiserat så har träning varit öppen för fansens och laget skull, Stramaccioni gillar det:

” Jag ville att fansen skulle vara nära oss för de nio matcherna som jag fick leda så märkte jag att fansen alltid var bakom oss även fast vi inte hade det bästa spelet. Jag disktuerade med Zanetti och vi bestämde oss sedan för att ha öppna träningar, det kändes rätt.”

Stramaccioni blev sedan tillfrågad om han kunde förklara lite skillnader mellan att träna ett ungdomslag och ett A-lag.

” Spelare som håller hög nivå har starkare erfarenhet, men man kan fortfarande behöva prata med de om en eller två saker individuellt. I båda fallen så har jag sett mycket motiverade spelare som är bestämda på att göra bra ifrån sig.”

Han blev sedan frågad om vad han tycker och tänker om ungdomarnas förbättring sedan de vann Primaveran.

” Det är ett delikat ämne men det har utan tvekan blivit en stor skillnad. Medan man sänker åldersgränsen så förbättras de också tidigare och för oss se yngre lag, italiensk fotboll måste vara beredda på att släppa in ungdomarna som kanske inte är så mycket erfarenhet. Det krävs dock mod för det.”

Hur är det med Inter´s ungdomar ?

‘ Det är specifika planer för var och en. Du måste ha klara idéer, och det är min uppgift att räkna ut vilka som kommer kunna bidra något för Inter.”

Det kommer bli en match mot FC Koper imorgon, ett lag som skulle börja sin säsong nu och som säkerligen har kommit mycket längre än Inter när det gäller förberedelsen. Varje match kommer bli tuffare och tuffare.

” Vi har planerat spelnivån på våra vänskapsmatcher till 2 augusti, väldigt noggrant. Morgondagens match i Rovereto kommer redan från början vara en annan sorts match. Jag är inte intresserad av resultatet men jag vill se framsteg. Sedan så har vi TIM trophy och sedan vänskapsmatchen mot Glasgow och alla de här internationella matcherna kommer att bli förberedelse för Europa League. Jag vill också tacka FC Koper, för jag tror att Inter kommer se ett kämpande Koper som har tränat ett tag och som är redo för tävlingsmatcher. Men vi är intresserade att kunna dra några användbara slutsatser. Vi har lite tid nu att jobba på och förbättra vårt spel, men vi håller oss tysta och låter fotbollen sköta snacket.”

Stramaccioni passade på att ge beröm till Javier Zanetti.

” Han anlände till försäsongen och såg 101 % ut. Han är vår kapten, min kapten och den som säger något fult ord till han är bara avundsjuk.”

Han säger också hur mycket han känner för Inter, och att det är hans lag.

” Fokuset som jag ser från killarna ger mig signaler att fortsätta göra mitt jobb på bästa möjliga sätt.”

 

 

 

Källa : Inter.it