Skribentpresentation IIII: Danny Hansen

Skribentpresentation IIII: Danny Hansen-->
<!--:sv-->Skribentpresentation IIII: Danny Hansen<!--:-->
July 24, 2012 13:29
( )

Vem är du?

Jag heter Danny Hansen och är med mina snart 34 år just nu äldst av skribenterna på sempreinter.com. Har varit med sedan starten som en av sidans skribenter.

Vad gör du på fritiden förutom Inter

Det mesta handlar om Inter, men på något underligt sätt har jag trots detta ett heltidsarbete, en flickvän, en hund, en familj och vänner som jag tar mig tid för. Har även en pågående karriär som Innebandyspelare, numera i Korpen.

Hur är din relation till Inter?

Jag blev Interista i december 1988 i samband med att Aldo Serena avgjorde Derby della Madonnina. Min kompis som ordnat så att vi kunde se matchen på ett VHS-band och eftersom han och hans familj var milanisti var det självklart för mig att jag skulle hålla på Inter i den matchen. Vid tidpunkten hade jag ingen aning om att jag där och då träffat en av mitt livs stora kärlekar. Jag fortsatte att bevaka Inters resultat den säsongen och när de sedan vid säsongens slut stod som vinnare var saken klar. De vackra tröjorna, spelare som Nicola Berti, Walter Zenga och Lothar Matthäus gjorde att jag var fast. Idag, nästan 24 år senare, är Inter utan tvekan en av de viktigaste sakerna i mitt liv. Under de titellösa åren skulle man kunnat tro att kärleken skulle avta men om den blev enbart starkare. Visst har man fått utstå en del hån under åren som gått men det gjorde bara att ett år som 2010 kändes mer underbart. Inter är som sagt en av de viktigaste sakerna i mitt liv och det vet alla mina nära och kära, som inte kan undgå att tänka på mig när de hör talas om Inter.

Hur många matcher har du sett med Inter live?

Det dröjde av flera anledningar väldigt länge innan jag såg en match live. När jag väl tog mig ner till Milano blev min första match på plats Inter-Bayern München i februari 2011, förlust med 0-1. Nästa resa dröjde inte länge: Inter-Fiorentina i maj 2011 tillsammans med flickvännen, vinst med 3-1 där Coutinho gjorde sitt första mål för Inter. I december var Sia och jag nere och såg Inter förlora mot Udinese med 0-1. Från den matchen minns jag främst upplevelsen att stå i Curva Nord för första gången. Zanettis utvisning och Pazzinis straffmiss är mindre fina minnen från den matchen. Under 2012 var jag med till Inter-Marseille och den fantastiska 4-2 vinsten i Derby della Madonnina.

Vilket är ditt bästa Interminne?

Självklart är den 22 maj 2010 det minne som är det starkaste. Hela våren 2010 var ett enda lyckorus då Inter inte gjorde annat än att vinna titlar. Att se Javier Zanetti lyfta Champions League pokalen tillsammans med sina lagkamrater den där magiska kvällen i Madrid är ett ögonblick jag kommer bära med mig till slutet. Den 25-26 juli 2006 är två andra datum som ligger mig varmt om hjärtat. Den 25 juli fastställdes domen som innebar att Juventus till slut blev bestraffade för åratal av orättvisa och dagen efter tilldelades Inter sin 14:e Scudetto. I övrigt var det stort att träffa Javier Zanetti och att få gå in i Inters troférum.

Vad skriver du helst för typer av texter?

Jag gillar att skriva och vad jag skriver spelar ingen större roll men att översätta längre intervjuer är både intressant och givande då jag gör mitt bästa för att lära mig italienska. Som en förhållandevis gammal Interista gillar jag dock att skriva spelarporträtt och historiska texter. Det har hittills inte blivit så många som jag velat, men jag har inte för avsikt att sluta skriva så det kommer..

Vad tycker du om dina skribentkollegor?

Jag kan helt ärligt säga att om jag inte gillade gänget bakom sempreinter.com skulle jag inte vara en del av det. Gemensamt för oss alla är kärleken till Inter och efter vårt hårda arbete på sidan och de resor vi gjort till Milano anser jag mig funnit vänner för livet i denna underbara skara av människor.

Har du något andralag i Italien?

Jag har inget andralag som jag aktivt följer med samma frenesi som jag följer Inter, men jag kan med gott samvete avslöja att jag har stor respekt och ett visst intresse för Torino FC och gläds åt deras framgångar, inte minst återkomsten till Serie A. Anledningarna till detta är flera. Först och främst har de en otroligt stolt, men också tragisk historia och då tänker jag givetvis på Il Grande Torino och deras otroliga dominans efter andra världskriget som slutade med den så tragiska Supergaolyckan i maj 1949. Att de sedan har samma fiende som Inter gör inte saken sämre och ni kan vara säkra på att jag kommer att sitta med en vinröd Torinotröja på mig när det är dags för Derby della Mole i Turin.

Vad hoppas du på inför kommande mercato?

Nu har Inter redan hunnit agera under denna mercato och jag är i stort sett tillfreds med det som hänt. Det positiva är att Inters ledning släppt på nostalgin och valt att låta några av de gamla hjältarna gå. Jag är en nostalgisk person och kommer att sakna dessa spelare men inser samtidigt att det är nödvändigt med tanke på omständigheterna. Att se en spelare som till exempel Julio Cesar behöva lämna Inter känns tufft. Jag har fortfarande svårt att släppa att Inter lät Walter Zenga lämna klubben sommaren 1994 i affären som tog Pagliuca till Inter, men det var bra för framtiden precis som det som händer nu. Det jag är mest missnöjd med är att Andrea Poli inte tycks bli kvar i Inter.

Vilka hatar du mest?

1. Juve Merda 2. Gobbi Ladri 3. Giuve

Vad käkar du helst?

Italienskt, vad annars?

Vilka spelartröjor har du köpt under åren? 

Oj oj oj… Vart ska jag börja? Har i nuläget 38 Intertröjor från olika säsonger. Den första jag köpte är hemmatröjan från 1992-93. Samma år köpte jag även bortatröjan med nummer 8, ett nummer Nicola Berti ofta bar. I övrigt har jag tre stycken vardera med J. Zanetti, Materazzi, Milito och Stankovic. Jag har även införskaffat tröjor med Ranocchia, Sneijder, Santon, Faraoni, Poli och Facchetti.

Vilken spelare drömmer du om att få träffa?

Jag har ju redan träffat Javier Zanetti, Diego Milito och Ruben Sosa m.fl. Skulle jag få möjligheten att hamna på bild med Marco Materazzi, Nicola Berti och Walter Zenga skulle jag kunna dö lycklig.

Vem är din favoritspelare i dagens Inter?

Javier Zanetti så klart, men även Diego Milito är en husgud.

Vem är din favoritspelare genom alla tider och varför?

Javier Zanetti är den störste, men för min relation till Inter har Nicola Berti och Marco Materazzi varit de två mest betydelsefulla.

När har det varit jobbigast att vara Interista?

Kortfattat: augusti 1989 till juni 2006. Under denna period misslyckades Inter år efter år att vinna sin 14:e Scudetto. Inter vann visserligen UEFA-Cupen tre gånger, Italienska Cupen två gånger och Italienska Super Cupen en gång, men att gång på gång misslyckas med att vinna Scudetton var tungt. Att det varit jobbigt har dock inte inneburit att det inte varit underbart. Alla dessa år var stärkande och motgångarna har enbart fått min kärlek till klubben att bli starkare. Mer specifikt är det framförallt två dagar jag minns som två hemska dagar för Inter. Den 5 maj 2002 minns jag som en dag av sorg, när Inter tappade en “säker” Scudetto till Juventus efter debaclet mot Lazio. Den 26 april 1998 minns jag som en dag av ilska, när domaren först struntade i att ge Inter en självklar straff när Ronaldo stoppades i Juventus straffområde men sedan gav Juventus en mindre självklar straff i anfallet som följde. Att Del Piero missade straffen är ointressant eftersom den episoden tydligt visade hur sjukt Serie A var vid tidpunkten.

Du får ta ut en Inter-elva med spelare som spelat i laget sen du började hålla på Inter. Vilka elva tar du och varför?

Walter Zenga
Giuseppe Bergomi – Marco Materazzi – Walter Samuel – Javier Zanetti
Esteban Cambiasso – Lothar Matthäus – Nicola Berti
Alvaro Recoba
Diego Milito –  Ruben Sosa
Avbytare: Julio Cesar, Riccardo Ferri, Wim Jonk, Alessandro Bianchi, Youri Djorkaeff, Ivan Zamorano

Vad fick dig att börja skriva för SempreInter.com

Det var en slump att jag började skriva för sempreinter.com:s föregångare men det är kärleken till Inter som gör att jag fortfarande skriver.

Vad tror du om sidans framtid?

Jag tror att det finns stora möjligheter för sidan att växa med tanke skribenternas kompetens och kärlek till Inter.

Vilken spelare hatar ni mest av alla som har spelat i Inter, och varför?

Att säga att jag inte tål en spelare som bär Inters färger finns inte för mig. Jag har svårt för att hata Interspelare på det sätt som ibland förekommer. Jag kan dock säga att Nicolas Burdisso inte var en personlig favorit under matchen i Champions League mot cypriotiska Anorthosis i november 2008. Detsamma gällde Sulley Muntari efter hans två hemska minuter på planen i förlustmatchen mot Catania i mars 2010. Först när spelare har lämnat Inter kan jag säga att jag kan känna en avsky mot dem.

Har du funderat på någon tatuering som har med Inter att göra?
Har både funderat, gjort ett antal och funderar alltid vidare på nästa…
I nuläget har jag fem stycken tatueringar som har med Inter att göra. Den första jag gjorde var texten ”Internazionale” på insidan av höger underarm. Den andra var texten ”Io Sono Interista” på höger bröst. Den blev senare sammanvävd med ormen från bortatröjan 2010/11 som sträcker sig från bröstet till mitten av högerarm. Därefter hamnade texten ”Nella gioia e nel dolore per l’Inter eterno amore” på höger överarm. För ett par månader sedan skrev jag ”Si chiamerà Internazionale, perchè noi siamo fratelli del mondo” högst upp på ryggen. Snart, den 2:a augusti påbörjas nästa projekt. Under texten på ryggen kommer först en bild på Il Capitano Javier Zanetti att tatueras och om ett par månader siktar jag på att även få dit en bild på Giacinto Facchetti. Det som dock fortfarande saknas är Inters logo, men jag har ju fortfarande lite plats kvar…

Dannys tatueringar:

Tidigare skribentpresentationer:

Hampus KärkI
Siavoush Fallahi
Christoffer Olsson 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter