Något som inte behövdes i Interlägret är det som händer kring Andrea Ranocchia. Han har sett väldigt bra ut på försäsongen och nu har han blivit kallad till förhör imorgon, efter att ha förhörts tidigare. Han har kallats till rätten för eventuellt sportsligt bedrägeri i samband med matchen Salernitana-Bari 3-2 och man misstänker att Andrea spelat på matchen. Enligt Andrea Masiello, Ranocchias tidigare lagkamrat Masiello har sagt att den matchen gjordes upp av Angelo Iacovelli, en av huvudpersonerna i den här skandalen.

Ranocchia hade gett sin tillgänglighet till att spela och när han nåddes av beslutet att han inte skulle göra det blev han först upprörd och sa “Varför? Jag lovar att jag inte har gjort något.” Han ville enligt uppgifter till Gazzettan spela matchen och flyga tillbaka på kvällen, men Inter tog beslutet att det är lika bra att Andrea tillsammans med sin advokat i lugn och ro löser det här och att spelaren sedan tar sig tillbaka. I gazzettan finns ett utdrag från Ranocchias förhör den 16 juli där han pratar om just Iavovelli. Iacovelli är för alla som inte vet, Baris tidigare allt i allo och hjälpte spelarna med allt möjligt:

Förhörsutdrag:

Känner du Angelo Iacovelli?

“Ja, jag lärde känna Iacovelli när jag om till Bari eftersom att mina kollegor presenterade mig till honom. Han erbjöd sig direkt att hjälpa till med några småuppgifter precis som han hade gjort för mina lagkamrater, typ som att tvätta bilen eller att hämta mina gäster från flygplatsen. Vår relation blev stabil, men vi blev aldrig vänner.”

Har du fortfarande kontakter med Iacovelli?

“När jag lämnade Bari så hörde jag av han via telefon. Efter allt som har hänt så tog jag helt avstånd från han.”

Har du lånat ut pengar till Iacovelli?

“Ja, jag gav pengar till han. Det var i ett telefonsamtal som  (…) han bad mig att hjälpa han eftersom att han hade väldigt allvarliga hälsoproblem. Jag vill precisera att han inte bad mig om pengar, men jag insisterade på att skicka 1000 euro till han för att hjälpa han, han tackade mig väldigt mycket. (…) Sedan när vi var på ritiro i Bari, så kom han till mig och bad mig om pengar igen. Den gången gav jag han cirka 500 euro, det var allt jag hade på mig. Senare fick jag ett till samtal(…) där han bad om mer pengar(…) eftersom att det var tredje förfrågan så tänkte jag att jag skulle ringa Bonucci och fråga om de här förfrågningarna hade gjorts till han också. Bonucci bekräftade även han att han hade blivit frågad om pengar, och berättade att det handlade om exakt samma hälsoproblem.”

Nu återstår det bara att vänta på morgondagens förhör och förhoppningsvis slutet på den här historian. Ranocchia är lugn och har svurit att han inte gjort något illa, men trots det är det bäst för både han och Inter att situationen blir uppklarad så snart som möjligt. Om det är någonting negativt, som Ranocchia delar med Facchetti är att de båda i sin godhet riskerade att bli utnyttjade av inte riktigt lika goda personer. Förhoppningsvis lär sig Andrea en läxa av att vara för god och tro det bästa om allt och alla, även om han så klart inte hade kunnat veta att Iacovelli skulle vara den skurk han visat sig vara.

Artikeln är ihopskriven exklusivt för SempreInter.com och källorna som använts utöver skribentens egna text är: Gazzetta dello sport, Fcinternews. Vid kopiering eller hänvisande till artikeln skall SempreInter.com nämnas