Inters äventyr i Europa League börjar i Split nu ikväll. Igår kväll så befann sig Stramaccioni i hjärtat av stadion Polljud där han talade om den första matchen som är idag. Stramaccioni började sin presskonferens med att säga:

” Vi har försökt att förbereda oss för denna match på bästa möjliga sätt. Vi har stor respekt för Hajduk, de har visat att de har växt successivt hela tiden på de tidigare matcherna.”

Stramaccioni förklarar:

” Vi har förberett oss på denna matchen som är baserat på Hajduks lag, som spelar på en arena som ger de fördelar det är tack vare atmosfären som finns där.”

Vilka av deras spelare tror du kommer vara farligast?

‘ Jag känner Vukovic. När jag var i Romas ungdomsakademi så tyckte vi att han var en intressant ungdom. Jag tror att han kommer vara en av deras farligaste spelare tillsammans med de två mittfältarna och mittbacken. Målvakten ska man inte glömma heller. Jag har sett Hajduk växa på fyra matcher. De har fördel för att de redan spelat fyra tävlingsmatcher. Vi anländer till matchen med mindre än månads arbete under våra bälten. Och för italienska lag så är det aldrig lätt att spela tidigt som 2 Augusti, men vi tror att vi kommer kunna göra lika bra ifrån oss.”

De nyfikna kroatiska journalisterna riktade sig sen mot Marko Livaja som har spelat två år i Hajduks ungdomsakademi:

‘ Livaja är en intressant kille som jag känner väl eftersom jag tränade han i Primaveran. Men han behöver tid för att fortsätta sin utveckling för att sedan bli en viktig spelare.”

Fem månader har gått sedan du tog över Inter. Vad har förändrats sedan ditt äventyr började?

” Jag känner laget bättre både som spelare och män, så saker och ting är annorlunda nu jämfört när jag hade min första match med Inter. När jag fick jobbet i April så ville jag starkt att de skulle ha dessa ansvar den 2 Augusti.”

Presskonferensen rörde sig sedan till förberedelseämnet:

” Europa League betyder mycket för oss och vi vill gå långt. Men det hade varit konstigt om vi skulle vara i toppform den 2 Augusti med tanke på hela säsongen som vi har framför oss. Det är därför skulle kunna spela mer strålande fotboll imorgon, men vi vet att det inte är en ursäkt. Vi kommer behöva visa det med vår karaktär. Faktum är att Inter kanske kommer vara efter när det gäller formen, men det ändrar absolut inte våra mål. Med största respekt till Hajduk men vi kommer försöka vinna denna matchen.”

Stramaccioni blev sedan frågad om han hade några idéer om varför Italienska lag i Europa League har haft det svårt, som har pågått länge.

” För att vara ärlig så vet jag inte varför italienska lag har haft det svårt i Europa League. Vi är inte bara här för att uppfylla historien, vi kommer gå in med allt vi har för detta är europeisk fotboll vi har för tillfället.”

 

 

 

Källa: Inter.it