Antonio Abizzo presenterar Gargano: “Grinta, löpkapacitet och en bollvinnare av klass”

Antonio Abizzo presenterar Gargano: “Grinta, löpkapacitet och en bollvinnare av klass”
August 22, 2012 13:46
( )

Varför blev Gargano ens tillgänglig för Inter att kunna låna in med en relativt billig köpoption?

“Redan förra säsongen var det på tapeten att Gargano skulle lämna. Istället kom ingen förstärkning och Mazzarri var tvungen att ha honom kvar. Något som resulterade i att han under den inledande delen av säsongen var Napolis kanske främsta spelare. Nu har nog Mazzarri fått in en spelare i form av Behrami som han anser vassare än Gargano, det tillsammans med att Hamsik är tänkt att spela längre ner i banan gör att utrymmet för Gargano är ytterst litet. Den ekonomiska aspekten är inte speciellt förvånande, nog anser sig Moratti vara förtjänt av en bra deal efter att ha släppt en Pandev i sitt livs-slag för en billig peng.”

Vilka är hans främsta kvaliteter?
Vi pratar grinta. En hel massa grinta. En otrolig löpkapacitet och en bollvinnare av klass. Vad som händer efter bollen är vunnen är både ointressant samt någon annans uppgift.

Vad kan han ge Inter?
Ett par tre extra lungor när Cambiasso, Stankovic och gänget har slut på syre. Jag tror dock det är viktigt att ge honom förtroende från början. En tjurig Gargano är inte någon jag skulle vilja ha i min trupp en längre tid.

Hur vill du minnas hans tid i Napoli?
Det är få spelare som fått så mycket respekt hos den Napoletanska publiken. Han må vara begränsad tekniskt och i sina värsta stunder borde han förbjudas att ens försöka slå en passning. Men och det är ett viktigt: men – det finns ingen som efter 90 minuter kan komma och säga att han inte gett sitt allra yttersta. Mer än så kan man inte kräva. Sedan Gargano först äntrade San Paolo 2007 har han gett sitt allt – alltid. Det är det inte många som kan säga med gott samvete.

Tycker du att Inters mittfält med värvningen av Gargano är komplett eller behövs det något mer?
Ett komplett mittfält består utav Bagni, De Napoli, Romano och Maradona. Senast det uppenbarade sig var 1987. Utöver det så ser väl Inters mittfält bra ut.

Exklusivt material för SempreInter.com och källa ska alltid lämnas vid citering.

By Editorial Staff